MINISTAR STEFANOVIĆ SE OGLASIO SAOPŠTENJEM: Ne stavljajte me u isti koš sa mafijom

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović najavio je danas da će tužiti medije koji ga u svojim napisima stavljaju „u isti koš sa mafijom“ i pominju kao nekog ko će „profitirati od uklanjanja Vučića“.

„Takvim odvratnim lažima je pređena svaka granica i otvorena je direktna opasnost za mene i za moju decu. A ona nisu ništa manje vredna od bilo kog drugog deteta u Srbiji“, naveo je Stefanović u pisanoj izjavi.

On je istakao da će, pošto krajnje iskreno veruje u naše državne organe i pravosudni sistem, u ponedeljak podneti tužbe protiv svih medija koji da bez ikakvih argumenata predstavljaju kao kriminalca i zaverenika koji je u dosluhu sa zločincima i ubicama.

„Stavljajući me u isti koš sa mafijom, kao one koji će ‘profitirati od uklanjanja Vučića’, autori i incijatori ovakvih bolesnih konstrukcija prešli su svaki prag normalnog i njihove bezumne napade shvatam kao napade na mene, moju porodicu i moju državu, tako da će i moji dalji odgovori i koraci biti takvi da zaštitim sve što mi je najsvetije“, navodi se u Stefanovićevoj izjavi.

On je napomenuo da ne bi bio iznenađen da su takve „monstruozne laži i napadi došli od Đilasovih medija“.

„Ali da mediji koji podržavaju našeg predsednika i Vladu, znajući da uhapšeni ubica izgovara sve same laži, konstruišu neke njegove reči i mene povežu sa mafijom – to neću da dozvolim“, kaže Stefanović.

Prema njegovim rečima, ne može da ostane u vazduhu nečija laž da on, kao ministar odbrane i potpredsednik Vlade radi protiv predsednika Republike, koji mu je ujedno „politički mentor i prijatelj“.

„Ne želim da zbog takvih laži postavljam sebi pitanje kako da sutra stanem pred naše vojnike, razgovaram sa nekom visokom stranom delegacijom ili odem u državnu posetu kao ministar odbrane, boreći se za Srbiju, kada me mediji koji podržavaju predsednika i Vladu stavljaju u isti koš sa ubicama i zaverenicima protiv šefa države“, istakao je Stefanović.

„Znam da prema meni postoji lična netrpeljivost, pa čak i mržnja od pojedinih interesnih grupa u stranci kojoj pripadam, ali ako je ovo način da se to pokaže, onda su se prevarili, jer su prešli sve granice ljudskog rešavanja nesuglasica i problema. Ovo je tačka u kojoj se ugrožavaju moja deca, dužnost koju posvećeno obavljam, moja država i moj predsednik, a ja to neću da dozvolim i boriću se svom snagom protiv toga“, navodi se u izjavi, koju je dostavilo Ministarstvo odbrane.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare