SUĐENJE BIVŠEM PRIPADNIKU „ZEMUNSKOG KLANA“ Miloš Simović osuđen na 6 godina robije zbog pokušaja ubistva Sretka Kalinića

Miloš Simović osuđen je danas na šest godina zatvora zbog pokušaja ubistva Sretka Kalinića.

Simović je osuđen zbog pokušaja ubistva svog nekadašnjeg druga iz zemunskog klana, u Zagrebu 2010. godine.

Simović je nakon svađe upucao Kalinića u stomak dok su se, kao pripadnici ozloglašenog klana, skrivali od policije u Hrvatskoj.

I Simović i Kalinić se sada nalaze u sprskim zatvorima gde izdržavaju maksimanle zatvorske kazne zbog učestvovanja u ubistvu premijera Zorana Đunđića 2003. godine, za razne zločine koje su izvršili kao pripadnici „zemunskog klana“, ali i za više ubistava u Beogradu 2004. godine.

Kalinić i Simović uspeli su da pobegnu iz zemlje nakon ubistva premijera i akcije „Sablja“ 2003. godine i do ovog događaja odolevali su hapšenju, sarađujući u novim krivičnom delima.

Za njima je sve vreme bila na snazi Interpolova poternica Srbije.

Međutim, među njima je, kako su ranije rekli pred sudom, došlo do svađe prilikom roštiljanja na jezeru Rakitje, pa je Simović pucao u Kalinića u stomak i grudi i pobegao.

Kalinić je završio u bolnici u Zagrebu, a nakon oporavka izručen je Beogradu. Simović je uhapšen dva dana kasnije u blizini granice sa Hrvatskom, kada je uhapšen i zatvoren.

Istragu za ovaj pokušaj sprovelo je hrvatsko pravosuđe i predmet ustupilo srpskom.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare