DANAS POČINJU 32. LETNJE OLIMPIJSKE IGRE: Srbiju predstavlja 86 sportista, svečana ceremonija otvaranja počinje u 13 časova

U Tokiju će danas zvanično biti otvorene Olimpijske igre, nakon godinu dana odlaganja usled pandemije korona virusa i trajaće do 8. avgusta, a Srbiju će predstavljati 86 sportista.

U Tokiju će danas zvanično biti otvorene Olimpijske igre, nakon godinu dana odlaganja usled pandemije korona virusa i trajaće do 8.
avgusta, a Srbiju će predstavljati 86 sportista.

Na ceremoniji otvaranja u 13.00 biće prisutno svega 950 ljudi, uključujući VIP osobe, predsednike i premijere država, kao i pojedine političare.

Srbiju će u Tokiju predstavljati 86 sportista u 15 sportova, a jedna od najvećih zvezda Olimpijskih igara biće teniser Novak Đoković.

Najbolja košarkašica proteklog Evropskog prvenstva Sonja Vasić, kao i vaterpolista Filip Filipović nosiće zastavu Srbije na ceremoniji otvaranja.

Na OI bi ove godine trebalo da se takmiči 11.091 sportista iz 206 zemalja iz sveta, saopštio je Međunarodni olimpijski komitet.

Predsednik Organizacionog komiteta OI Toširo Muto izjavio je da će se na dnevnom nivou pratiti broj zaraženih od korona virusa, a danas su iz Japana saopštili da se ukupan broj inficiranih osoba povezanih sa Igrama, bilo da su sportisti, zvaničnici, razno osoblje, popeo na 106.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare