UDARNA VEST! TRANSKRIPTI POZIVA IZMEĐU ČLANOVA GRUPE VELJE NEVOLJE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je danas da se ikada video, sastajao ili na bilo koji način razgovarao sa članovima kriminalne grupe Veljka Belivuka i rekao da je spreman da o tome govori pred svim nadležnim organima ili čak i javno da se podvrgne poligrafu.

„Spreman sam da ponudim da, ukoliko se dokaže da sam se video sa njima, ne samo da se sklonim sa ovog mesta nego da doživotno budem iza rešetaka i da platim sebi svaki dan u zatvoru“.

Vučić je najavio da će se narednih dana obratiti naciji da bi izneo istinu i objasnio šta se dešavalo sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka, ko im je dostavljao informacije i savetovao ih.

On je poručio da se neće povlačiti pred ubicama, koljačima i njihovim političkim poomagačima, kao i da neće plaćati reket.

– Razmišljao sam dugo da li da odgovaram. Narednih dana ću se obratiti naciji da pokažem ljudima šta se događa. Logično je da najgore ubice tako reaguju kako se približava optužnica. Verujem da Belivuk sad očekuje da bude kandidat za predsednika. Ponosan sam što su mene optužili za sve. Sramota me da takvim ljudima odgovaram. Zarad istine – nikad se nisam ni video ni razgovarao sa tim ljudima. Ukoiliko sam se video ili razgovarao sa njima, bilo gde ili bilo kada, spreman sam da provedem život iza rešetaka. Ne pominju se neki ljudi iz vlasti. Uvaženi gospodin Belivuk je prvo rekao da nikoga nije ubio, da nikoga nije zaklao, da su oni fina gospoda kojima je smestio režim, da su oni sve to radili u dogovoru samnom, ali nisu oni ubijali. Onaj drugi je naknadno rekao da smo to radili Vulin i ja. Jedan je rekao da smo se sastajali na Zvezdari, drugi da smo se sastajali u kući u Ritopeku – rekao je predsednik.

Vučić je rekao da će izneti više detalja o navodnim vezama „mafijaškog konsiljerea“ i kriminalaca i dodao da se „konsiljere danima sastajao sa kriminalcima“ kako bi se dogovorili kakvu politiku će da vode.

Vučić je naglasio da se nikada nije sastao sa Belivukom.

Spreman sam da idem na poligraf da dokažem svoje tvrdnje. Tek ćete da vidite sa kime su se sastajali pre ubistva Kožara i Hodžića. Jedan sam od retkih koga ne možete da uplašite snajperima i milionima od droge – rekao je Vučić i dodaje da neće da dozvoli da se u Srbiji nekome seče skalp da bi mogao nesmetano da bude samleven u mašini za mlevenje mesa.

Vučić je rekao da je klan Velje Nevolje planirao ubistvo jednog visokog državnog zvaničnika i da stoje iza 40 ubistava širom Evrope – između ostalog i ubistva vođe navijača Partizana Ljubomira Markovića Kiće.


U emisiji „Tema dana“ na TV Pink-u, gostovali su glavni i odgovorni urednik informera Dragan J. Vučićević, advokat i narodni poslanik Vladimir Đukanović, direktor Srpskog telegrafa Saša Milovanović i marketinški stručnjak Nebojša Krstić. Tema emisije je ozloglašena kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, njihovi iskazi u tužilaštvu i novi dokazi u istrazi. Kako se već danima u medijima pominje, kroz nekih 15 dana se navršava zakonski rok za podizanje optužnice, ukoliko se ne podigne optužnica, članovi grupe Velje Nevolje će se naći na slobodi.

Dragan J. Vučićević je na početku emisije rekao:


 Predsednik je govorio o onome što je zaista u toku i što će tek da krene. Miljković i Belivuk imnaju plan da ubijanjem njega u medisjkom, političkom i psihološkom smislu da se izvuku. Znaju da nemaju realno ikakve šanse da se izvuku i zato sada naređuju. Mi smo najavili da će videti ekskluzivne snimke kako Belivuk i Miljković planiraju da se izvuku. Mi smo odlučili, u saradnji sa našim pravnim timom,  da te snimke ne objavimo u tom obliku, pošto bismo ugrozili možda krivični postupak u toku. Ali ja sam doneo i sada ću vam pročitati jedan deo tih razgovora. 

– U prvom razgovoru  pričaju Marko Miljković i njegov advokat Dejan Lazarević. pazite, oni su najavili da „Krik“ plače, pazite „Krik plače“. Na drugom snimku advokat Lazarević razgovara sa Belivukom.

Osumnjičeni Marko Miljković u razgovoru sa advokatom Lazarevićem

Miljković: Treba da pustimo to, da slažemo, da izazovemo reakciju javnosti… A za tim, za tom pričom što ću ciljano da plasiram, za tim „Krik“ plače, jedva će čekati da sve to objave…

Dejan Lazarević: Tako treba, baš tako. Da ste bili u vezi, da je to sve sistem, država, da ste radili u dogovoru…

Miljković: Izmisliću da smo se sastajali sa Vučićem, sa njim se sastajali redovno… Ko kaže da se nismo sastajali…

Lazarević: Ne, ne, ne… to je onda reč na reč.

Miljković: A on kad bude čuo (diktira ime…) Pa, za tim „Krik“ plače, stvarno plače… E, njega, glavnog, kad pecneš za to… Ne možeš da shvatiš, haos nastaje. Samo se postavi pitanje „odakle u istoj zgradi i vi i on“, a koga boli kurac šta je stvarno u stvari bilo. I kraj! A ja ću da kažem u sudu da smo se tu sastajali, tu kod njegove devojke i da nam je ona prenosila sve informacije. A ako mu treba celo odeljenje, celo odeljenje ću da nađem… 

Lazarević: Odlično, odlično… Vrhunski!

Audio 2, dan posle:

Osumnjičeni Veljko Belivuk i advokat Dejan Lazarević

Lazarević: Sve je dogovoreno, reći ćemo, znaš, da ste se viđali sa žvalavim… Redovno…

Belivuk: Jeste, brate, jeste, tako ćemo… Reći ćemo i da smo imali snimljeno, ali su mi uzeli risiver, pa su snimci kao obrisani, pa sad nemam snimke, a imao sam ih…

Lazarević: Da, da… A da bi se dodatno zamutilo, reći ćemo da možda ipak negde imamo snimke, da smo neki deo i presnimili…

Belivuk: Super, tako ćemo sve. I u „Krik“ sve, to obavezno…

Drugi zastrašujući snimak je snimak dogovaranja ubistva u kući strave koji govori o brutalnosti klana Velje Nevolje, ali i hladnokrvog dogovaranja likvidacija.

Na snimku se čuje kako Velja Nevolja i Marko Miljković sa svojim saradnicima namamljuju Lazara Vukićevića u kuću u Ritopeku u kojoj su izvršavana najmonstruoznija ubistva.

Na audio zapisu, koji je objavio Informer se jasno čuje kako Belivuk sa saradnicima planira Vukićevićevu otmicu i najmonstruozniju likvidaciju, prenosi Informer.

Do detalja je objašnjen plan na koji način će Vukićevića dovesti do vikendice smrti u Ritopeku.

– Recite samo kada čovek da dođe u klanicu, da ga namamite, možda da mu se naglasi da ponese masku – rekao je jedan od aktera.

– Braćo moja, slušajte, on će da dođe u 6 i 30. Vodi ga direktno u klanicu da muči vepra, odnosno Velju.

– Nismo ni sumnjali u tvoje sposobnosti – dodao je jedan od govornika.

– Šarac se us*o, ne sme ni da ide – rekao je drugi sagovornik.

– Imamo kontra poratnju totalsnu, naš auto prate dva auta. Šta se usrala pi*ka jedna smrdljiva – nastavili su.

– Moramo da budemo više u pripravnosti – nastavili su.

– Da ne namesti muriji nešto, neka murija isprati do kuće…

– Laza ne sumnja, a Šarac se isparanoisao, vataćemo ga –

– Sad ćemo da promenimo adresu, da ne mogu da se reorganizuju, ali ne sada –

– Šarac je već ke*ao nešto, ne znam šta da vam kažem –

– Evo Šarac se sad izvinjava što se us*o –

– Sumnjivo je sve to brate –

– Čuo sam razgovor da nas je Šarac dig’o, Papić priča – dodao je jedan.

– Batalite Šarca, njega ćemo da oderemo na ulici sutra – dodao je drugi sagovornik.

Podsetimo, Vukićević je jedna od žrtava ovog ozloglašenog klana koja je najmonstruoznije mučena, unakažena i zverski ubijena.

Lazar Vukićević je nestao u oktobru 2020. godine, a poslednji put je lociran na Banovom Brdu i od tada mu se gubi svaki trag.

Predsednik Vučić će u subotu u 21h biti gost na TV Pink-u, kako je potvrđeno iz kabineta Aleksandra Vučića, predsednik će izneti do sada neviđene dokaze.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare