UHAPŠEN JOŠ JEDAN SARADNIK VELJE NEVOLJE, bivši vođa navijača Rada

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala su danas uhapsili još jednog bliskog saradnika grupe Velje Nevolje, inače bivšeg vođu navijača FK Rad. 
Saradnik Veljka Belivuka je bivši vođa navijača FK Rad Bojan Hrvatin koji je optužen za ubistvo navijača Voždovca na železničkoj stanici u Rakovici 2005. godine. 

Hrvatin i još trojica momaka brutalno su ubili navijača Voždovca Bojana Majića, 4. avgusta 2005.godine na železničkoj stanici u Rakovici.

Bojan Hrvatin je tada osuđen na 30 godina zatvora ali je Apelacioni sud prepolovio tu kaznu na 15 godina, dok je trojici optuženih oslobodio optužbe za učestvovanje u tuči zbog zastarelosti slučaja.

Inače, tridesetak pripadnika grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića ispitano je pre nekoliko dana u Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK) zbog sumnje da su počinili najmanje pet ubistava.

Prema saznanjima „Novosti“, predočene su im čak i fotografije, pronađene u zaštićenoj aplikaciji „Skaj“, na kojima su zabeležena ubistva, komadanja tela, odsecanje glave i udova… Neki od osumnjičenih posle ovakvih jezivih prizora čak su i povraćali u sudnici, u kojoj ih je ispitivao tužilac.

Predočavanje dokaza svakome od osumnjičenih trajalo je gotovo celog dana. Iznošenju odbrane prisustvovali su i njihovi branioci. Pojedini pripadnici ove ekipe, međutim, nisu uopšte mogli da gledaju fotografije zbog monstruoznih prizora, pišu Novosti

– Jeziva svedočanstva o ubijanju i masakriranju ljudi dobijena su, pored ostalog, i posredstvom međunarodne pravne pomoći – naveo je sagovornik „Novosti“ blizak istrazi.

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare