UČESNIK FILMA „VIDIMO SE U ČITULJI“ PAO POSLE 4 GODINE BEKSTVA! Napadač na Peconija u Zabeli na izdržavanju zatvorske kazne

Željko Rutović posle višegodišnjeg bekstva našao se iza rešetaka pre nedelju dana, a danas je prebačen iz Okružnog zatvora u Beogradu na izdržavanje kazne u zatvor Zabela u Požarevcu.

Rutović je uhapšen 29. juna.

U bekstvu je bio od marta 2017. godine, kada je učestvovao u obračunu u beogradskom hotelu „Prag“ u kome je ranjen biznismen Predrag Ranković Peconi, zbog čega je Rutović pravosnažno osuđen. Za njim je bila raspisana crvena poternica.

Prvostepenom presudom Višeg suda u Beogradu Rutović je u odsustvu bio osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od četiri godine i četiri meseca, ali mu je Apelacioni sud smanjio kaznu za dve godine, pre svega zbog njegovog zdravstvenog stanja, iako je bio u bekstvu.

Kazna je za četiri meseca smanjena i Rutovićevom telohranitelju Nedeljku Muminu koji je onda pravosnažno osuđen na dve godine zatvora.

Oni su osuđeni za krivična dela nanošenje teških telesnih povreda, nasilničko ponašanje i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

Prilikom incidenta u hotelu „Prag“, Ranković je upucan u obe noge.

Ranković je vlasnik Hepi televizije i kompanije Imvej u okviru koje posluju brojna preduzeća.

Rutović je jedan od malobrojnih preživelih aktera filma „Vidimo se u čitulji“, koji se bavi fenomenom „žestokih momaka“ iz kriminalne sredine u Srbiji početkom devedesetih.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare