PREDSEDNIK VUČIĆ ČESTITAO BAJDENU DAN NEZAVISNOSTI: Srbija je opredeljena za snažniju saradnju sa SAD

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas američkom predsedniku Džozefu Bajdenu Dan nezavisnosti SAD, 4. jul, saopšteno je iz predsednikovog kabineta.

„Svakog 4. jula građani SAD slave sećanje na borbu za slobodu i samostalnost, krunisanu u Deklaraciji o nezavisnosti, usvojenoj pre 245 godina. Mi, u Srbiji, delimo univerzalne vrednosti, oličene u Deklaraciji, a to je da su ‘svi ljudi stvoreni jednaki i da je njihovo neotuđivo pravo – pravo na život, slobodu i težnju ka sreći“, naveo je Vučić u čestitki koju je uručio danas na prijemu u američkoj rezidenciji u Beogradu ambasadoru Entoniju Godfriju.

On je istakao da je upravo zbog ideje slobodarstva i inspirisana verom u istinu i pravdu, Srbija u teškim istorijskim trenucima bila saveznik SAD, i ukazao da bi u svetlu 140. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje takvi primeri istorijskog savezništva trebalo da posluže kao putokaz za dalji razvoj njihovih odnosa.

„Srbija je opredeljena za snažniju saradnju sa SAD, koje vidimo kao partnera u svim oblastima od zajedničkog interesa, kao i u suočavanju s različitim izazovima današnjice. Uveren sam da naši prijateljski odnosi doprinose miru i stabilnosti u regionu, do čega nam je veoma stalo, kao i promociji demokratskih vrednosti koje delimo, a u korist bezbednijeg i naprednijeg sveta“, naveo je Vučić.

„Dozvolite mi zato da izrazim zadovoljstvo zbog konkretnih koraka u jačanju bilateralne saradnje, kakav je otvaranje regionalne kancelarije Međunarodne razvojne finansijske korporacije u Beogradu“, kaže se u čestitki predsednika Vučića.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare