Sjajna i BRILIJANTNA dostignuća: Vučić povodom 100 godina od osnivanja Komunističke partije Kine

U ekskluzivnom intervjuu za kineske medije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić iskreno je čestitao Komunističkoj partiji Kine stogodišnjicu postojanja, a govorio je o slavnoj istoriji i velikim dostignućima ove partije i izrazio nadu da će Srbija i Kina nastaviti da zajedno rade na izgradnji boljeg sveta.

– Povodom sto godina od osnivanja Komunističke partije Kine želeo bih da iskreno čestitam generalnom sekretaru Si Đinpingu. Komunistička partija Kine postigla je sjajna i briljantna dostignuća. Mislim da današnji svet treba da vidi moćno vođstvo Komunističke partije Kine – rekao je on.

Vučić je naglasio da je u poređenju sa Kinom od pre sto godina kineski narod danas postigao velika dostignuća pod vođstvom Komunističke partije.

– Danas je Kina jedna od najuticajnijih zemalja na svetu. Brzi ekonomski razvoj je neverovatan. Ovo je rezultat napornog rada kineskog naroda pod vođstvom generalnog sekretara Si Đinpinga. Verujem da će na polju veštačke inteligencije, robotike i visoke tehnologije Kina sigurno postati lider u budućnosti. I verujem da će se i Kina pridržavati principa multilateralizma – rekao je predsednik.

– Još jednom izražavam čestitke Komunističkoj partiji Kine i kineskom narodu. U isto vreme, kao lider Srpske napredne stranke, takođe zahvaljujem Komunističkoj partiji Kine na održavanju bliske saradnje sa političkom strankom koja je pod mojim rukovodstvom. Od Komunističke partije Kine ima mnogo toga da se nauči. Na putu ka izgradnji bolje budućnosti, takođe ćemo smatrati Komunističku partiju Kine primerom iz kojeg možemo učiti – zaključio je Vučić.

UDARNA VEST.rs (Objektiv)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare