PREDSEDNIK VUČIĆ POZVAO KRIVOKAPIĆEVE ĆERKE U SRBIJU: Dobrodošle ste, garantujem vam punu i svaku vrstu bezbednosti. Osvrnuo se i na pitanje o ambasadi u Tel Avivu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je danas aktuelnu situaciju u Crnoj Gori, a između ostalog dotakao se i tema o Zdravku Krivokapiću i navodno ugroženoj bezbednosti njegovih ćerki u Srbiji.

On je nakon ceremonije obeležavanja završetka radova na konstrukciji Kule Beograd upitao predstavnike vlasti u Crnoj Gori da li je Srbija „nečim loše zadužila“ tu zemlju, osim što joj je donirala vakcine protiv korona virusa.

Predsednik je zatim i osudio napad na ćerke Zdravka Krivokapića i istakao da im garantuje punu bezbednost.

– Apsoltno sam protiv napada na porodicu, ne Krivokapićevu samo, nego svačiju. Pustite decu, nisu kriminalci, ostavite decu. Što se mene tiče, ne samo saopštenjem MUP-a, punu bezbednost garantovaćemo Krivokapićevim ćerkama, ali trebalo je da znate da to kažete državnim organima ovde, a ne da pravite predstavu za javnost i pišete po crnogorskim medijima. Ničim nisu bile ugrožene. Pozivam te devojke, one su uvek dobrodošle, garantovaćemo im svaku vrstu bezbednosti. Srbija je zemlja dobrih domaćina i takve stvari ne smeju da se dešavaju – istakao je predsednik Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, na pitanje novinara da li će i kada biti preseljena ambasada Srbije iz Tel Aviva u Jerusalim, pošto za to danas ističe rok predviđen Vašingtonskim sporazumom, da je Izrael u međuvremenu priznao nezavisnost Kosova i da ćemo postupiti u skladu sa interesima Srbije, koji su promenjeni od trenutka priznanja Kosova od strane Izraela.

„Mi smo imali dogovore, a ja sam imao i razgovor sa izraleskim premijerom i jasno sam mu rekao da nisam potpisao zajednički dokument sa Albancima i Amerikancima već samo sa Amerikancima, a to se ticalo i odnosa Izraela prema nama“, rekao je Vučić.

Kaže da je Izrael u međuvremu priznao Kosovo, kao i da mi razgovaramo o tome i sa Amerikancima.

„I nemojte da se sekirate za poziciju Srbje. Mi ćemo u skladu i sa međuanronom javnim pravom, ali i sa interesima Srbije, a ti interesi su promenjeni od trenutka kada je Izreal prinao nezavisnost Kosova donositi odluke u budućnosti, poštujući prijateljstvo sa Izraelom, ali i poštujući i sebe. Ne možete da nam kažete – mi s,o priznali nezavisnost na delu vaše teritorije, a vi ajde izvolite zato što vas pritiskaju oni koji su i nas pritiskali, pa uradite to isto…“, kazao je Vučić.

Predsednik ističe da tu logiku ne prihvata, pošto je predsednik suverene i nezavisne Srbije i da je njegov posao da štiitim interese Srbije i srpskog naroda.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare