Predsednik položio venac kosovskim junacima u Kruševcu: „Srpski duh je nepokolebljiv“

Predsednik Aleksandar Vučić položio je danas, povodom Vidovdana, venac na Spomenik kosovskim junacima u Kruševcu, gde se obeležava i 650 godina od osnivanja tog grada.

– Poštovani Kruševljani, danas je Vidovdan, dan kada se sve vidi, kada prepoznate ko je vera a ko je nevera, koji predstavlja simbol veličine našeg naroda. Posebno sam srećan što se nalazim ovde u Kruševcu na 650 godina od osnivanja Lazarevog grada. Mogu da kažem da Srbiju i tada kada su mislili da su osvojili – nisu – rekao je Vučić.

On je dodao da je srpski duh je nepokolebljiv. 

– Srbija koju su hteli da ubiju i zatru na Vidovdan 1389. godine, ne samo da nije umrla, Srbija danas snaži i jača svakog dana. Srbija je slobodna i slobodarska zemlja, u njoj niko ne odlučuje nego njeni građani. Retke su zeljme koje moju time da se pohvale. Srbija danas nema čega da se stidi – kazao je predsednik prilikom obraćanja.


– I danas i naveka videćete ko je vera i ko nevera, ko će da štiti a ko nije čuvao Kosovo i Metohiju – poručio je predsednik narodu na KiM.

Polaganju venca prisustvovale su premijerka Ana Brnabić i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Trpavčević, predstavnici Vojske Srbije, Ministarstva odbrane, Grada Kruševca.

Spomenik kosovskim junacima je simbol Kruševca od Vidovdana 1904. godine, kada ga je otkrio kralj Petar Prvi Karađorđević povodom proslave stogodišnjice Prvog srpskog ustanka. Kamen temeljac je, povodom proslave 500.godina Kosovske bitke , postavio kralj Aleksandar Obrenović 1889.godine.

Povodom jubileja grada, u Kruševcu će biti održana posebna sednica vlade, koja je zakazana za 9.30 sati, a kojoj će, osim premijerke Ane Brnabić i članova vlade, prisustvovati i predsednik Srbije.

UDARNA VEST.rs (Blic/Instagram avucic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare