VANREDNO OBRAĆANJE NOVAKA ĐOKOVIĆA Srpski as izašao pred medije zbog novog udara ATP!

Novak Đoković je organizovao vanredno obraćanje medija povodom najnovijeg sukoba Asocijacije teniskih profesionalaca koju vodi i krovne teniske organizacije – ATP.

Sem Đokovića, na konferenciji se obraća i suosnivač PTPA Vasek Pospišil, kao i Adam Leri, izvršni direktor organizacije.

Sve je i počelo dolaskom Lerija, koji ima višegodišnje iskustvo u radu asocijacija igrača pošto je istu ulogu imao čak i u NHL-u, u Novakovu organizaciju.

ATP se obratio po imenovanju Adama Lerija, a upravo je taj čovek prvi govorio na vanrednom obraćanju:

– Naš cilj je da pomognemo igračima. Hvala svima koji su se priključili, jer vi ste hrabri. Vi ćete pisati istoriju, rekao je Leri.

Potom je reč preuzeo Pospišil:

– ATP je uradio neverovatne stvari za tenis. Zahvalan sam im, ali neke činjenice nije moguće ignorisati. Mi želimo da tenis nastavi da raste, i da radimo na iskrenosti.

Red je onda došao i na Novaka:

– Za kratak period smo napravili nešto na šta smo ponosni. Hvala, Vasek, hvala, Adame, što ste pomogli. Naš cilj je da stvorimo uslove kako bi igrači bili prihvaćeni.

U ovoj „borbi“ je Đokoviću inspiracija i Nikola Pilić.


– PTPA predstavlja igrače i želi fer uslove za sve, da bude transparentna. Bio sam član saveta ATP igrača, bio sam zatvorenik tog saveta, delio sam tu ulogu. Probali smo tradicionalnim načinom, a sada i drugačijim da napravimo razliku za igrače. Ništa nije garantovano, mi smo mlada organizacija koja uči, voleli bismo da što više igrača bude u ovoj organizaciji, treba nam vaša pomoć, da prepoznate zašto smo osnovani… Niki Pilić me je inspirisao, on je osnovao ATP, bio je moj trener i mentor, čuo sam mnogo priča o njemu, o tome kako igrači moraju da se ujedine.

Usledilo je pitanje o tome koliko PTPA broji članova i o kojim se igračima radi, na šta je Leri rekao:

– Više od 70% igrača sa ATP tura je u organizaciji, a onda Pospišil dodao:

– Kada smo izašli sa ovom pričom govorili smo o našoj misiji i sada smo ponosni na to šta smo uradili do sada. Stotine tenisera i teniserki je u organizaciji, želimo da rastemo, regrutujemo i dalje i mislim da će nas biti sve više.

U rad Novakove organizacije bi uskoro mogla da se uključi i Serena Vilijams, otkrio je srpski teniser.

– Počeli smo u avgustu prošle godine i očigledno je da nije lako da se sinhronizujemo – mislim na muški i ženski tenis. Ipak, razgovarao sam sa najboljim ženskim teniserkama, pričao sam sa Serenom Vilijams, pričaću opet sa njom i njenim mužem, osnivača Redita, koji podržava ovo i ima ideje koje bi hteo da podeli sa nama“, rekao je Đoković. Takođe, pričali smo sa dosta bivših tenisera. Ne tako veliki broj igrača sa ATP tura nije dobro upoznat sa biznis stranom tenisa, ako ova organizacija uspe to da obezbedi, pre svega činjenice i transparentnost, ako edukujemo sve – to je već uspeh.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare