RAFALI U NEMAČKOJ: Novopazarci izrešetani u Berlinu pre dve godine zaratili sa ekipom Veljka Belivuka zbog droge?

Adis B. (35), zvani Macan, iz Novog Pazarateško je ranjen u pucnjavi koja se u nedelju uveče dogodila ispred jednog šiša-bara u Berlinu, a osim njega povrede su zadobila i dvojica njegovih sugrađana.

Kako prenose nemački mediji, kiša metaka ispaljena je na državljane Srbije u Ulici Miler, a napadač, ili više njih, u bekstvu je. Kako se sumnja, glavna meta napadača bio je Adis B., čija je ekipa navodno u sukobu s kriminalnom grupom uhapšenog Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja.

Bili i saradnici

– Ranjeni Pazarci su, kako se priča, drugari S. D. (40) iz Novog Pazara, koji je u decembru 2019. godine bio ranjen na Vračaru u Beogradu prilikom primopredaje narkotika. Kako se priča, njega je tada hicem iz vatrenog oružja pogodio pripadnik Belivukove „navijačke“ grupe i od tada su ove dve ekipe u zavadi. Inače, pre toga su navodno korektno sarađivali – objašnjava izvor Kurira upoznat s prilikama u podzemlju i dodaje:

– Da li ova pucnjava u Berlinu ima neke veze s tim sukobom od pre tri godine ili je po sredi nešto drugo, za sada se sa sigurnošću ne zna. Priča se da je ekipa, u kojoj su navodno i ranjeni muškarci, na lošem glasu i da važi za nekorektnu u poslu, ali i vrlo opasnu.

Kako prenose nemački portali, na trojicu muškaraca iz Novog Pazara ispaljeno je više od 29 hitaca, a Adisa je navodno pogodilo sedam, i to u gornji deo tela, uglavnom u grudi.

– Na muškarce je zapucano oko 23 sata i oni su sa izuzetno teškim povredama prebačeni u berlinsku bolnicu – kaže izvor Kurira i nastavlja: – Sumnja se da je upravo Macan bio meta ove sačekuše, a da su dvojica njegovih prijatelja kolateralna šteta. Jedan od ranjenih je navodno iz Novog Pazara za Nemačku otišao pre samo nekoliko dana.

Na aparatima

Nemačka policija blokirala je deo grada u kom se desila pucnjava i u toku je potraga za napadačima. – Uzeti su snimci sa sigurnosnih kamera i iz šiša-bara, u kom su najverovatnije sedeli Novopazarci, ali i sa okolnih zgrada. Obavljen je i razgovor s potencijalnim očevicima – prenose mediji.

Inače, pojedini domaći mediji juče su saopštili da je Adis B. preminuo po prijemu u bolnicu, ali su iz njegove porodice to demantovali. – On je u teškom stanju i na aparatima je, ali nije preminuo – naveli su oni za portal Večernjih novosti.

Pucnjava na Vračaru 

Pogođen u stomak na primopredaji

Naš izvor otkriva i šta se dešavalo pre dve godine, kad je 29. decembra oko 18.30 sati na uglu Makenzijeve i Kursuline ulice na Vračaru ranjen S. D. iz Novog Pazara, koji je navodno drugar juče ranjenih muškaraca u Berlinu. – Navodno, S. D. se sastao s ljudima bliskim Veljku Belivuku radi primopredaje droge. Međutim, došlo je do svađe i pucnjave u kojoj je S. D. pogođen u stomak. Prema jednoj verziji, S. D. je ranjen jer se odlučio na saradnju s policijom, a prema drugoj, druga ekipa nije bila zadovoljna saradnjom – kaže izvor.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare