DANAS SE OBELEŽAVA DAN MUP-a I DAN POLICIJE

U okviru obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, na Kalemegdanu u Beogradu u toku je taktičko-tehnički zbor na kome pripadnici MUP-a prikazuju veštine, opremu i vozila koja koriste u radu.

Na štandovima koji su tim povodom postavljeni na Kalemegdanu, građani mogu da saznaju ono što ih interesuje o načinu rada policije, upoznaju se sa opremom koju policija koristi, ali i isprobaju vozila policijskih jedinica.

Program je posebno prilagođen najmlađima koji, kroz druženje s policajcima i igru, mogu da saznaju nešto više o čuvarima reda i mira i njihovom radu.

Tako je deci posebno interesantno penjanje uz veštačku stenu, ali i prelazak između dva užeta – metod koji policija koristi u situacijama kada ne postoji mogućost savladavanja prepreka, prirodnih ili veštačkih.

Kako je najavljeno, nakon taktičko-tehničkog zbora, uslediće svečani defile Knez Mihailovom ulicom u kome će učestvovati konjanici Policijske brigade, Orkestar policije i pripadnici Ministarstva različitih organizacionih jedinica.

Centralna manifestacija povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, 20. juna, biće održana sutra na platou ispred Palate Srbija, a događaju će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Tada će svečano položiti zakletvu 1.337 pripadnika MUP-a, koji su primljeni u radni odnos u poslednjih godinu dana.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija na praznik Duhove odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.


UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare