DANAS OD DRŽAVE PO 25 EVRA! Evo kome će na račun „leći“ uplata do večeras, kome sutra, a kome u petak

Danas će država uplatiti po 3.000 dinara svim penzionerima koji su se vakcinisali. U četvrtak počinje isplata i 3.000 dinara za sve ostale građane koji će novac dobijati i u petak. 

Rok za prijavu je istekao noćas u ponoć, a pravo na nagradu imaju svi stariji od 16 godina koji su do 7. juna primili makar jednu dozu vakcine.

Prvi će ovaj novac dobiti penzioneri, kojima 3.000 dinara na račune leže sutra, 16. juna. Oni se za ovu meru podrške ne prijavljuju, već će im novac biti uplaćen na račun na koji primaju penziju.

Dan kasnije, od četvrtka, 17. juna počeće isplata i ostalim građanima koji su se za taj podsticaj prijavili preko sajta Uprave za trezor ili kol-centra. Očekivanja su da će u narednih nekoliko dana nakon 17. juna biti isplaćeni svi koji se budu prijavili. Većina će ih novac dobiti zaključno do petka, ali nije isključeno i da se isplata produži na ponedeljak. 

U ovoj grupi su i korisnici socijalne pomoći koji su za 3.000 dinara takođe morali da se prijave.

Prema najnovijim podacima obe doze u Srbiji je primilo nešto više od 2,3 miliona građana. Još oko 300.000 ih je primilo prvu dozu. 

Kalendar isplata i prijava:

  • 15. jun – kraj prijave za za 3.000 dinara za vakcinisane
  • druga polovina juna – uplata 3.000 dinara za vakcinisane
  • Septembar – penzioneri dobijaju dodatnih 50 evra
  • Novembar – isplata drugih 30 evra za sve kategorije građana

Što se tiče penzionera, posle isplate od 30 evra u maju, i 3.000 dinara za vakcinisane, oni će u septembru dobiti i dodatnih 50 evra. Sledeće isplata je u novembru i tada će svi ostali građani dobiti drugih 30 evra.

I penzioneri će u novembru dobiti svojih 30 evra i tako doći do ukupne cifre od 110. U novembru će i nezaposleni dobiti svojih 30 i tako doći do ukupne cifre od 120 evra.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare