„NISMO SE SAGLASILI NI OKO ČEGA“ Vučić nakon sastanka sa Kurtijem: Došao je da me pita „kada ćeš da priznaš Kosovo“, rekao sam NIKADA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas nakon susreta sa premijerkom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem i najvišim zvaničnicima EU da je dogovoreno da se razgovori nastave u julu, ali da se dve strane nisu ni oko čega saglasile.

Vučić je istakao da albanska delegacija ne želi da ispuni ono na šta se obavezala.

– Mislim da i dužina razgovora govori o tome kakvi su rezultati. Dogovoreno je da se do kraja jula nastavi dijalog na najvišem nivou, nadam se da je to važna stva, a sve drugo bi gotovo izlišno komentarisati – rekao je Vučić.

Naveo je da su Albanci od naše delegacije tražili tri stvari. 

– Albanska delegadija ne želi da ispuni ugovore koji su postisali, oni su tražili hitno i odmah da čuju kada ćemo da priznamo Kosovo, nazivaju incidentima i provokacijam činjenicu da Srbi žele da pristsvuju liturgijama u svojim crkvama, navodeći da je Milošević imovinu tih crkava dao – rekao je on. 

– Potuno odsustvo realnosti, ozbiljnosti i odgovornosti. Razgovarali smo o nestalim osobama, ja sam pričao o principima, da otkrijemo gde je sahranjen svaki Albanac, Srbin, to je naišlo na razumevanje Borelja i Lajčaka. Tražio sam na devet lokacija da se nama dozvoli da iskopamo jer imamo sumnju da su tamo ubijani Srbi, a onda su rekli da to ne može, jer je na čelu Komisije Veljko Odalović – naveo je on i dodao: 


– Mi ćemo nastaviti da racionalno pristupamo, razgovaraćemo sa Srbima na KiM, jer sam veoma uplašen, zato što sam sa vsa koliko ćemo neodgovornposti suočavati u budućnosti. Ne postoji ništa važnije za nas od obezbeđivanja sigurnosti i bezbednosti na KiM i poštovanja onoga što je. Ja ovokvomn sastanku nikada nisam prisustvovao – rekao je

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare