ČELNICI MUP O HAPŠENJU „KRTICE“ VELJE NEVOLJE Uhapšeni inspektor SBPOK pao na poligrafu, Belivuku i Zviceru davao informacije i o DRUGIM POLICAJCIMA u zamenu za novac

Inspektor odeljenja za krvne i seksualne delikte SBPOK Božidar Stolić (35), koji je uhapšen zbog sumnje da je odavao službene tajne Veljku Belivuku zvanom Velja Nevolja i šefu kavačkog klana Radoju Zviceru pao je na poligrafskom testiranju.

Prema navodima čelnika MUP, Stolić je informacije davao Belivuku i Marku Miljkoviću, a kada su oni u februaru uhapšeni, informacije o istragama i dešavanjima u MUP nastavio je da javlja Radoju Zviceru.

Informacije je glavnim ljudima podzemlja odavao u zamenu za novac.

– Za novac je odavao informacije o svojim prijateljima, o ljudima sa kojima je radio, sa kojima se borio ili su barem oni verovali da im je saborac – rekao je ministar policije Aleksandar Vulin.

Stolić je pao na svim pitanjima na poligrafu, otkriveno je da je radio za novac, da je znao kome i o kome prosleđuje poruke.

Cmoljić: To je čin izdaje

Načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ninosalav Cmolić istakao je da Stolićev akt nije samo krivično delo, već i čin izdaje. 

– Izdao je kolege i prijatelje sa kojima radi, svoju porodicu. To nas nije omelo, niti će nas omesti u borbi protiv organizovanog kriminala. Nastavićemo još jače i istrajnije – naglasio je Cmolić.

Cmolić se zahvalio pripadnicima Službe za borbu protiv organizovanog kriminala na istrajnosti i poručio da će svi oni koji počine krivična dela kao Stolić završiti tamo gde i njihovi nalogodavci.

Milić: Svi koji su saradnici bilo kakvih kriminalaca biće sankcionisani

Načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić naglasio je da su 99 odsto pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova pošteni i čestiti policajci i naglasio da je ono što je uradio Stolić sramota koju MUP nikada više neće dozvoliti.

– Svi oni koji su saradnici bilo kakvih kriminalaca, organizovanih kriminalnih grupa, biće sankcionisani – istakao je Milić i dodao da je Srbija zemlja koja zna šta je demokratija, ali i kako se postupa sa izdajnicima, kojima među policajcima nikada neće biti mesta.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare