Na Malti zaplenjen kokain koji je pripadao “kavačkom klanu”: Procenjena vrednost 100 MILIONA EVRA

Tovar kokaina, čija se vrednost procenjuje na više od 100 miliona evra, a koji je zaplenjen je na Malti, u kontejneru sa bananama, pripadao je ogranku “kavačkog klana”, koji je pohapšen pre dve nedelje u Sloveniji.

Krajnja destinacija basnoslovnog tovara bila je luka u Kopru. Velika kolicina narkotika, ciju je nabavku i krijumcarenje finansiro klan iz kotora, kao i njihovi saradnici Veljko Belivuk i Marko Miljkovic, trebala je da bude rasturena na teritoriji Austrije i Nemacke. Hapsenjem clanova grupe ova droga je prakticno bila nicija.

Ipak, zahvaljujuci policijskim informacijama kanal je presecen odmah na Malti. Zaplenjeno je rekordnih 740 kilograma kokaina koji bi, po procenama, uličnom prodajom doneo 100 miliona evra, a kontejner u kojem je droga nađena bio je na putu iz Ekvadora ka Sloveniji, prenosi Times of Malta. Kako se navodi, uz ostali teret pregledano je 1.080 kutija banana, od čega je 37 kutija sa bananama sadržala ukupno 740 paketa kokaina, gde je laboratorijski utvrđeno da se radi o kokainu vrlo visoke čistoće.

Radi se o rekordnoj zaplenjenoj količini kokaina u sredozemnoj državi, većoj od prošlogodišnje zaplene od 612 kilograma droge na brodu koji je putovao na liniji Ekvador-Kolumbija-Libija. Inače, na tertioriji Slovenije uhapšeno je prošlog meseca oko 60 osoba, osumnjičenih da su članovi kavačkog klana, međunarodne kriminalne grupe sa sedištem u Crnoj Gori, koji ima ogranak i u Sloveniji, a deluje i u Srbiji i drugim evropskim državama.

UDARNA VEST.rs (Objektiv)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare