ĐOKOVIĆ PREŠAO PUT OD PAKLA DO ČETVRTFINALA: Novak izgubio dva seta od tinejdžera iz Italije, pa naterao protivnika na predaju

Najbolji teniser sveta Novak Đoković se posle drame, preokreta i pet setova u meču sa Italijanom Lorencom Musetijem, slavio 6:7, 6:7, 6:1, 6:0, 4:0 i plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa, gde ga čeka Italijan Mateo Beretini, koji je posle povlačenja Rodžera Federera među osam najboljih prošao bez borbe.

Novak je odigrao meč sa dva lica. Prvo u prva dva seta, koja je izgubio nakon taj brejka. U njima nije energetski bio na potrebnom nivou, napravio je veliki broj atipičnih grešaka, dok je Museti pogađao i što se kaže, crtao po terenu.

Posle ta dva seta, Novak kao da se trgao. Delovao je mnogo bolje i ekspresno sa samo jednim izgubljenim gemom u dva naredna seta došao je do izjednačenja. Koliko je u to delu meča bio dominantan, najbolje pokazuje podatak da je u četvrtom setu u šest gemova izgubio samo četiri poena.

Na startu petog seta Novak je doživeo povretu ruke kojom igra jer je proklizao na terenu, a nije želeo da ispusti reket, već je odigrao i dobio poen. U nastavku gema Đoković je iskoristio i osmu brejk loptu i poveo sa 1:0. Potom je još jednom uzeo servis rivalu i otklonio sumnje oko pobednika i pre nego je Museti zbog povrede predao

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare