JOVIČIĆU PRETI KAZNA I DO 5 GODINA ZATVORA?! PREDSEDNIK VUČIĆ NAJAVIO HAPŠENJE „DRŽAVNIH LOPOVA“

Uhapšeni predsednik beogradske opštine Palilula i visoki funkcioner Srpske napredne stranke, Aleksandar Jovičić, izneo je svoju odbranu na saslušanju i rekao da je 350.000 evra koje su pronađene kod njega tokom hapšenja dobio kao poklon za svadbu i dečije rođendane.

Naime, Aleksandar Jovičić se sumnjiči da je u dogovoru sa još 8 lica, zloupotrebom položaja omogućio zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte, kao i da su nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija, uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, potom ih prosledili na ozakonjenje, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, rečeno je u MUP-u.


Aleksandru Jovičiću, predsedniku opštine Palilula Viši sud je odredio pritvor do 30 dana.

Za optužbe koje su prethodnih dana navedene, Jovičiću preti kazna zatvora i do 5 godina.
Prema našim saznanjima, Jovičić je pomagao i Miodragu Daki Davidoviću i dozvolio mu gradnju, uz adekvatnu novčanu naknadu. Inače, opšte je poznato da je Daka Davidović, crnogorski biznismen, „mrzitelj“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

U Beogradu i celoj Srbiji, na određenim lokacija zgrade dižu preko noći i lažu da to rade za Srpsku naprednu stranku. Tim povodom se oglasio predsednik Srbije Aleksandar Vučić i apelovao na MUP Republike Srbije – „Hapsite sve one koji kažu da uzimaju keš za stranku.“ Ovim potezom je najavio hapšenje još „državnih lopova“

UDARNA VEST.rs

Share

Preuzmite aplikaciju Get it on Google Play Download on the App Store

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare