JOVIČIĆU PRETI KAZNA I DO 5 GODINA ZATVORA?! PREDSEDNIK VUČIĆ NAJAVIO HAPŠENJE „DRŽAVNIH LOPOVA“

Uhapšeni predsednik beogradske opštine Palilula i visoki funkcioner Srpske napredne stranke, Aleksandar Jovičić, izneo je svoju odbranu na saslušanju i rekao da je 350.000 evra koje su pronađene kod njega tokom hapšenja dobio kao poklon za svadbu i dečije rođendane.

Naime, Aleksandar Jovičić se sumnjiči da je u dogovoru sa još 8 lica, zloupotrebom položaja omogućio zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte, kao i da su nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija, uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, potom ih prosledili na ozakonjenje, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, rečeno je u MUP-u.


Aleksandru Jovičiću, predsedniku opštine Palilula Viši sud je odredio pritvor do 30 dana.

Za optužbe koje su prethodnih dana navedene, Jovičiću preti kazna zatvora i do 5 godina.
Prema našim saznanjima, Jovičić je pomagao i Miodragu Daki Davidoviću i dozvolio mu gradnju, uz adekvatnu novčanu naknadu. Inače, opšte je poznato da je Daka Davidović, crnogorski biznismen, „mrzitelj“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

U Beogradu i celoj Srbiji, na određenim lokacija zgrade dižu preko noći i lažu da to rade za Srpsku naprednu stranku. Tim povodom se oglasio predsednik Srbije Aleksandar Vučić i apelovao na MUP Republike Srbije – „Hapsite sve one koji kažu da uzimaju keš za stranku.“ Ovim potezom je najavio hapšenje još „državnih lopova“

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare