PREDSEDNIKA OPŠTINE PALILULA JOVIČIĆA UPRAVO SASLUŠAVAJU U PALATI PRAVDE

Uhapšeni predsednik beogradske opštine Palilula i funkcioner Srpske napredne stranke  Aleksandar Jovičić izveden je danas nešto pre 12 sati pred tužioca zbog sumnji da je nezakonitim postupanjem omogućavao izvođenje nelegalnih građevinskih radova.

Danas će u tužilaštvu biti ispitano još sedam osoba koje su sinoć uhapšene po nalogu tužilaštva. Očekuje se da saslušanja traju do kasno popodne.

Nakon saslušanja biće poznato da li će za Jovičića i za druge osumnjičene tužilaštvo tražiti određivanja pritvora.

Jovičić se sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u Opštini Palilula da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

Tereti se za krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu sa D. V. (43) koji je odgovorno lice za inspekcijske poslova u Gradskoj opštini Palilula.

Takođe, zbog sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su građevinski inspektori M. M. (63), Z. R. (68), Đ. R. (62), Z. P. (62), G. P. (52) i D. L. (57) dok se pored navedenog osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Sumnjiče se da su zloupotrebom položaja omogućili zaštitu inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za nelegalno izgrađene objekte i da su nakon što su u zapisnicima i rešenjima, koje je donela građevinska inspekcija, uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, a potom ih prosledili na ozakonjenje suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, saopštio je sinoć MUP.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare