OTKRIVAMO! Pozadina likvidacije protivnika Belivukovog klana iz Koteža! Mesar zbog kuma raskomadao Zdravka?!

* Zdravko Radojević (41), koji je nestao u „kući strave“ u Ritopeku, glavom je platio to što je prevario za pare Marka Budimira, bliskog saradnika Velje Nevolje i kuma Marka Miljkovića Mesara 

Zdravko Radojević (41) iz Koteža nestao je u novembru 2020. u „kući strave“ u Ritopeku, gde je najverovatnije ubijen i raskomadan, samo zato što se zamerio Marku Budimiru, koji je blizak saradnik Veljka Belivuka (36) i kum Marka Miljkovića Mesara (30)!

Belivuk i Mesar su, kako otkriva dobro obavešteni izvor Informera, pre nekoliko godina dali Radojeviću nešto novca da pošalje Marku u zatvor, gde je ovaj bio zbog droge. Međutim, Zdravko je pola novca zadržao za sebe, a kad su Velja Nevolja i Mesar to saznali, odlučili su da ga ubiju.

Razbijen klan

Naš izvor objašnjava da je do 2015. u Kotežu postojala jedinstvena i dobro organizovana narko-banda, na čijem čelu je bio Zdravko Radojević. Pripadnici tog klana bili su, između ostalih, i Vibor Končarević (42), zvani Biba (pogledajte okvir), i braća Budimir, Marko i Miloš.

– Početkom aprila 2014. Marko Budimir je uhapšen sa izvesnom količinom droge, koja je pripadala Zdravku Radojeviću. U Markovom štek stanu policija je tada pronašla nešto kokaina, sedam kilograma marihuane, ekstazi, smesu za uvećanje mase narkotika, vage za precizno merenje, kao i 71.000 dinara, 4.325 evra, 50 funti i 200 metaka različitog kalibra. Budimir je nakon toga osuđen na pet godina robije i 2015. otišao je na izdržavanje kazne – objašnjava naš sagovornik.

Pošto je Marko još tada bio u dobrim odnosima sa Veljom Nevoljom i Mesarom, njih dvojica su kontaktirali sa Zdravkom, želeći da pomognu Budimiru u zatvoru.

– Preko Zdravka su poslali Marku izvesnu količinu novca, kako bi mu olakšali boravak iz rešetaka. Međutim, Zdravko je pola novca zadržao za sebe, kako bi navodno nadoknadio štetu za zaplenjenu drogu, a drugu polovinu je poslao Budimiru – priča dobro obavešteni izvor Informera.

Nakon što je Marko 2020. izašao sa robije, sastao se sa Veljom Nevoljom i Miljkovićem, kako bi im zahvalio za novac koji su mu dali. Međutim, tada su shvatili da je Marko dobio samo polovinu novca i Radojeviću je „potpisana“ smrtna presuda.

– Pored svega toga, Budimir je krivio Zdravka i što je završio na robiji. Bilo mu je čudno to što je drogu, zbog koje je bio uhapšen, preuzeo od Zdravka samo dan pre zaplene. Radojević i Budimir su zbog toga ušli u otvoren sukob, ali tada su se protiv Zdravka urotili i Velja Nevolja i Marko Miljković – napominje naš sagovornik i dodaje:

– Velja Nevolja i Miljković, koji su u međuvremenu oformili Partizanovu navijačku grupu „Principi“, organizovali su da se u Kotežu prefarba mural Zdravkovom pokojnom bratu, koji je preminuo 2015. godine. Taj mural su Belivukovi navijači prefarbali u crno i nacrtali su lobanju, simbol njihove navijačke grupe, i napisali „Iz Principa“. To je zapravo bila objava rata Radojeviću.

Mučen i iskasapljen

Prema rečima našeg sagovornika, Radojević je sve ovo shvatio kao ozbiljnu pretnju i postao je oprezniji.

– Zdravko je preko posrednika poručio Belivuku i Miljkoviću da uklone grafit „Principa“ i da mu se ne mešaju u teritoriju za preprodaju droge. Ubrzo zatim, Budimir je pozvao Radojevića i predložio mu da se organizuje sastanak sa Belivukom i Miljkovićem, kako bi navodno rešili sve nesporazume. Ne sluteći da srlja pravo u zamku, Radojević je prihvatio ovaj predlog – kaže naš izvor.

Po nalogu Belivuka i Miljkovića, njihov saradnik Nemanja Lakićević javio je Radojeviću da 10. novembra 2020. dođe na parking „Laste“ kod autoputa Beograd-Niš, i to bez telefona. Kada je Radojević stigao tamo, iz svog auta je prešao u Lakićevićev, koji ga je potom odvezao do Belivukove štek vikendice u Ritopeku.

– Zdravko više nikad nije izašao iz te vikendice, a u policiji su uvereni da ga je Miljković tamo svirepo mučio, ubio i iskasapio – napominje naš sagovornik.

Podsetimo, Velja Nevolja, Marko Miljković Mesar, braća Miloš i Marko Budimir i još 18 pripadnika ove bande uhapšeni su 4. februara i još su u pritvoru. Terete se za seriju brutalnih ubistava, reket, preprodaju droge i druga najteža krivična dela. Sumnja se da su u „kući strave“ u Ritopeku, osim Zdravkovića, likvidirani i raskomadani i Miljan Ljepoja, Goran Veličković Goksi i drugi. 

Vibor preuzeo teritoriju od Zdravka

Posle nestanka Zdravka Radojevića i nakon hapšenja ekipe Veljka Belivuka, narko-tržište u Kotežu i okolini je preuzeo Vibor Končarević, koji je trenutno u bekstvu. U njegovom štek stanu u Kotežu policija je pre nekoliko dana zaplenila veliku količinu različitih narkotika, kao i eksploziv sa magnetom i daljinskim upravljačem, dve ručne bombe, pištolj marke „glok 17“, revolver, šest okvira za automatsku pušku, hekler, škorpion i jednu „fantomku“.

UDARNA VEST.rs (Informer.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare