Srbin PLAĆENI UBICA na Malti: Narkomafija mu naručivala likvidacije suparničkih dilera

Aleksandar Stojanović (43), državljanin Srbije, kome se sudi na Malti, ubio je Egipćanina Vaida Motaleba (43) i za to mu je plaćeno 5.000 evra.

Jedan od svedoka ispričao je sudu da je pored novca, plaćenik iz Srbije od naručilaca ubistva dobio i pušku i automobil za bekstvo. Suđenje se odvija iza zatvorenih vrata jer je istraga o kriminalnoj grupi, za koju se veruje da je radio Srbin, još u toku.

– Priznao mi je da je išao do kraja, da je ubio čoveka. Rekao mi je: Ubio sam Arapina, sa pet hitaca iz puške. Kada sam čuo šta je uradio odmah sam ga izvacio iz stana – ispričao je Andre Galea, Srbinov prijatelj, koji je takođe u pritvoru ali zbog teških krađa.

Svedok je opisao Srbina i kao teškog heroinskog zavisnika koji je ubio Egipćanina u lokalnom ratu za tržište narkotika, jer je smetao suparničkoj grupi.

Egipćanin je pronađen mrtav u jutarnjim satima 15. januara 2018. godina na ostrvu Gozo. U novembru iste godine policija je pronašla automobil BMV, koji je koristio ubica. Stojanović je uhapšen krajem maja ove godine i na sudu se izjasnio da nije kriv.

UDARNA VEST.rs (Objektiv)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare