PREDSEDNIK VUČIĆ O AKTUELNIM TEMAM U ĆIRILICI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio je gost emisije „Ćirilica“ na televiziji „Hepi“.

Vučić je govorio o svim aktuelnim temama – Kosovu i Metohiji, pritiscima koje trpi, ekonomskom napretku Srbije, Kolubari, ostavci Nebojše Stefanovića, klanu Veljka Belivuka… Takođe, predsednik Srbije je otkrio i kako je prisluškivan.

Vučić je počeo pričom o pritiscima oko Kosova.

„Za nas je važno da nema panike za Srbiju, mi smo predosetili da se ovakve stvari dešavaju. Grci su odavno prevazišli ulogu oficira za vezu. Prošlog petka smo obavešteni od Grka regularnim diplomatskim kanalima da oni i dalje unapređuju odnose sa Kosovom. Nadamo se da ta naša bratska zemlja neće priznati Kosovo kao Izrael“.

„Akcija je koordinisana. To se radi u isto vreme, dan uoči posete Lajčaka Beogradu, a dve nedelje pred nastavak dijaloga. U slučajnosti ne verujemo“.

„Očekivalo smo sve jače pritiske“.

„Niko neće da ispravi Vjosu Osmani o čemu god da priča“.

„Potrebno je Srbiju staviti uza zid, zbog njihovih geopolitičkih interesa, a to nije samo priznanje Kosova, već i da bi se zaustavila Srbija u ekonomskom rastu“.

„Nije niko od nas ovo izmislio, videli smo sve kako se zbiva. EU i Amerika pritiskaju, a njihovo rešenje je međusobno priznanje Kosova. Njima ne smeta kada nas vređaju, a stvaraju kojekakve non-pejpere, pa mene optužuju za to“.

„Što se tiče Evropskog parlamenta, da se ne naljute, kad mi neko napiše Jovanjicu i Telekom… Zato što ne damo da Telekom propadne, onda je jasno ko se domaćinski odnosi“.

„Kada govorite o gospođi Tepić, i nekim drugima to su sve uposlenici u kompaniji Dragana Đilasa koja je uništila Srbiju, i ostvarila prihode od 600 miliona evra“.

„U smislu Kosova, svako zaustavljanje Srbije u ekonomskom razvoju za nas je katastrofa“.

„Odjednom smo za sve mi krivi. Krivi smo za grčke odnose sa Prištinom, krivi smo što Krivokapić dolazi u Beograd da bira mitropolita i onda kažu da Vučić sprema državni udar. Suština je da kad se Srbija izvinjava i kada je slaba, onda je Srbija dobra“.

„Onda u susednoj zemlji iz EU vrate ordenje čoveku koga su sami osudili za ratne zločine“.

„Hiljadu puta smo nudili kompromis.

„Njih sedmoro skočilo na mene (na Brdu kod Kranja). Žena (Vjosa Osmani) me ubeđuje da sam je vređao, a reč joj nisam rekao. Ona kaže Srbija je ovakva i onakva. Shvatite da bi oni najviše voleli da neko opet bombarduje Srbiju“.

„Kurti je bio heroj kompletne javnosti – Danasa, N1, Đilasovih i Šolakovih medija“.

„Ne mogu ništa da obećam ljudima, u mnogo smo teškoj situaciji. Na naplatu dolaze decenije nerada i odlazaka sa Kosova, s tim da tim ljudima nema šta da se zameri, jer su samo hteli bolje za svoju decu. Od 2004. do 2011. smo imali užasne postupke. Tako je kad vam je zemlja slaba“.

Vučić je, govoreći kako je bivša vlast uništavala vojna sredstva, rekao.

„To je lažna politika, nema je, pa onda nalazite zaveru. Srbija je kažnjena time što je imala lošu vlast koja je za 1.400 evra prodavala tenkove. Zato su i držali tu vlast, da bismo mi bili loši. Tenkovi su sečeni, pa prodavani, i to po ceni od 1.400 evra po komadu“.

„Ja sam i njima i Hrvatima rekao – kažite gde sumnjate da su nestale osobe i vratićemo. Ali da i mi možemo da odemo u okolinu Đakovice sa vašim mašinama. Albanci to nisu hteli da prihvate“. 

„Ideja je da se podigne odnos Grčke, Španije, Slovačke i Rumunije sa Prištinom, Kipar im nije potreban. A onda da se Amerikanci pojave i da prime Kosovo u NATO. To je ozbiljan pritisak i na mene i na Srbiju“.

„Porediti Srbiju iz 1999. i 2008, sa Srbijom iz 2021, to su različiti pojmovi“.

„Srbija mora da čuva leđa BiH, ali i Republici Srpskoj u okviru BiH. Ako to ne radi Srbija, neće niko. Nije lako voditi RS, meni je mnogo lakše, jer vodim suverenu i nezavisnu zemlju“.

 „SNS može da uzme nekog ko nema iste ideološke poglede, ali vidi budućnost samostalne Srbije“.

„Optuživali su me da prvo tenkovima, a i sada vakcinama pravim ‘Veliku Srbiju’. Ma dajte… To sve govori o njima i politici kojom se bave. Mi ćemo nastaviti da pomažemo“.

„Viktimizovanje sebe posle Drugog svetskog rata je bilo pogrešno. Govorim iz ličnog iskustva, samo sam gledao s kim ću da se pobijem, zbog čega sam više puta hapšen. To je, naravno, bilo pogrešno“.

Vučić je govorio i o Kolubari:

„Govorili su da sve mora da bude zelena agenda. Šta da radimo, da ukinemo građevnu? Traže nam stranci da ne gradimo Kolubaru B. Jao što smo fini, ma nemojte. Kako ćemo da balansiramo? U Vestfaliji su upravo krenuli u izgradnju termolektrane na ugalj. U Turovu u Poljskoj rat, imaju presudu da moraju da zatvore, neće Poljaci da zatvore. Nama je potreban pristup, zelena energija. Moramo da očistimo Srbiju. Zato gradimo kanalizacije, to je ono što dramatično podiže standard. Pričate mi kakav smo vazduh udišemo, a do juče smo udisali divan vazduh?!“

„Radimo i gradimo i to je u programu „Srbija 2025″, ali ljudi, nemojmo da preterujemo. Do juče smo udisali divan vazduh? Ne možemo da izgubimo na energetskoj bezbednosti, da bismo dobili na nekom drugom polju. Mi moramo da obezbedimo da imamo svoju struju. Naša cena struje je niža nego u Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori, a plate nam rastu“.

„Za baru Revu do juče niko nije čuo, a danas je to popularna tema za mnoge koji sede u kafanama i samo kritikuju. Evo neće biti građevisnki otpad tamo. Recite mi gde će da bude?“

„Kažu broj vakcinisanih u padu i posle najave nagrada. Kakvi lažovi! Danas je 40.000 ljudi primilo prvu dozu. Što je apsolutni rekord u protekla dva meseca. Znate kad neko nema nikakvu informaciju, nego kao u vreme boljševizma, izmisli šta hoće i napiše šta hoće“.

„Zaista ne verujem da je Nebojša (Stefanović) u tome učestvovao, ali ima onih koji žele da sruše SNS. Da se ne lažemo, zašto nekome treba jaka Srbija?“.

Upitan zašto Stefanović još nije saslušan za prisluškivanje, što pojedini mediji forsiraju, Vučić kaže:

„Oni najbolje govore o sebi. Oni bi da njihova partija i mediji odlučuju kad će ko da bude saslušan. Ne znaju ništa o institucijama. Na Nebojši je da pokaže marljivost i koliko želi da se bori za Srbiju, kao i odanost svojoj zemlji i političkoj stranci. Promene u SNS su neminovne, moraju da dođu mlađi ljudi“. 

„Sad im je Vesić dobar, jer im Šapić više smeta. To više govori o njima. Vesić je vredan“.

„Ispostavilo se da su Angelu Merkel prisluškivali Amerikanci uz pomoć Danaca. A šta bi bilo da ju je prisluškivala Belorusija uz pomoć Rusije? I šta ćemo sad? Pa ništa kad principi ne postoje“.

Upitan zašto je prisluškivan, rekao:

„Zato što je neko mislio da će prikupiti kompromitujući materijal i da će moći da kaže: ‘Ajde čiča sad se skloni’. To su radili moji saradnici i stranci“.

„Imam drugove sa stadiona sa kojim se čujem da razgovaramo kako igra Zvezda i kako igra Partizan. Prisluškivali su me preko njih, preko Vlade Đukanovića, Vesića… Da to radite sa šefom države? To je po definici državni udar. Otkrio sam više nego što sam želeo, ali neću da smaram ljude“.

„Mom starijem dečaku ste život uništili, a i ja zbog posla kojim se bavim“.

„Kažu da sam preterao sa ćevapima. Rekli mi to i iz nekih ambasada, a ja kažem: Da, monstrumi su pravili ćevape od ljudskog mesa“!

„Zvicer ima samo jednog šefa. To svi znaju“.

„Moje pitanje je kako možete da se igrate s tim i kažete: ‘Evo jedem Goksija’. Ajde što si pedofil, a to ne možemo da dokažemo, jer nećeš na poligraf, kad si saznao da će biti pitanje oko mladih dečaka“.

Prokomentarisao je i izjavu Dragana Đilasa, koji je rekao da je „Vučić mentalno oboleo“:

„Kada je bio predsednik KSS nije mi govorio da sam mentalno oboleo, nego mi se zahvaljivao“.

Vučić je rekao da je novinarka Maja Nikolić, koja je pitala Đilasa da li je preterao kada je rekao da je Vučić mentalno oboleo, više puta dolazila kod njega u kući, kao i da je on bio kod nje.

„I deca su mi mentalno obolela, ne znam šta ste radili kod moje dece na rođendanima“.

Predsednik je ponovio da će Veljko Belivuk i pripadnici njegovog klana dugo biti u zatvoru.

„Nije to zato što ja to kažem, već zato što postoje dokazi“.

„Nemačke firme hoće tamo gde se provodi reindustrijalizacija. Eno, u Valjevu (u nemačkoj fabrici) prosečna plata 1.000 evra. Angela Merkel mi je čestitala“.

„Da ne dajemo toliko pažnje Kurtiju, doći će da radi svoj posao, reći će da su Srbi zločinci, ja ću da iznesem našu politiku, i to je to“.

Vučić je na kraju pročitao dugačak spisak fabrika koje će u Srbiji biti otvorene, pa zaključio:

„Na ovo sam ponosan“!

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare