UDARNA VEST Velja Nevolja je jednim trikom pokušao da prikrije svoje tragove, ali kada je policija pronašla tajnu sobu u Ritopeku UMALO JE DOBIO INFARKT

Veljko Belivuk poznatiji kao Velja Nevolja i njegova desna ruka Marko Miljković zvani “Mesar” ili “Zver” zahtevali su od svojih vojnika da arsenal oružja, koje se nalazilo u kući strave u Ritopeku, umotavaju u PVC foliju, prenosi “Blic”.

Belivuk i Miljković su tako sebe štitili, da se njihov DNK ne nađe na oružju, pored koga su svakodnevno obitavali.

U bunkeru štek vikendice u Ritopeku, pronađena je ogromna količinu oružja dovoljna za četu vojnika. Osim oružja, među kojim je bilo i visoko sofisticiranih pušaka, policiju je iznenadilo i da su pojedini komadi bili umotani u PVC foliju.

– Belivuk i Miljković su tražili da se oružje dobro obmota folijom. Pronađeni arsenal je bio u kući gde su oni boravili i tako su štitili sebe da se njihov dnk slučajno ne nađe na oružju koje je korišćeno. Predavali bi svojim vojnicima oružje kada treba da vežbaju ili izvrše krivično delo, oni bi sami skidali foliju, potom iznova obmotavali oružje i vraćali – kaže izvor „Blica“ blizak istrazi.

U bunkeru je pronađeno nekoliko sofisticiranih snajperskih pušaka, sa skupim i preciznim optičkim nišanima, puškomitraljez “broving”, koji služi na neutralisanje pešadije, lako oklopnih vozila, ali i za obaranje helikoptera i aviona u niskom letu. 

Među snajperskim puškama pronađen je i „hekler i koh G3“, ali i puška sa optičkim nišanom čuvene nemačke kompanije „Šmit i Bender“. Oružje grupe Belivuka i Miljkovića je bilo mahom najnovije generacije.

Učio da puca iz snajpera

Kako “Blic” prenosi, Veljka Belivuka je učio da puca iz snajpera Nebojša Janković, koji se takmiči u brzom potezanju i pucanju. Poznat je kao jedan je od najboljih snajperista u zemlji. 

Janković, profesionalni snajperista isprva je bio pripadnik 63. padobranske jedinice gde je i izučio zanat. Potom se zapošljava u MUP, ali taj posao napušta i odlazi. Potom otvara menjačnicu. Janković je Belivuka učio da puca u šumi. 

Na snimku koji policija poseduje Janković vođi zloglasne grupe objašnjava kako da drži oružje, kako da cilja, dok Belivuk govori “Daj, ja ću”. Potom nišani iz snajpera.

Policija i Tužilaštvo konstantno imaju nove detalje u istrazi delovanja ove zloglasne i brutalne grupe, ali i materijal za forenziku. Najpresudniji trenutak je bio pronalazak bunkera na stadionu Partizana i u kući u Ritopeku. Do tada su članovi grupe zajedno sa vođama, bili manje više opušteni u zatvoru. 

Izvor „Blica“ navodi da su bili sigurni da neće biti pronađeni materijalni dokazi koji vode ka njima.

Tajna soba u kući strave

Međutim, sve se menja pronalaskom tajne sobe u Ritopeku, oružja, ali i industrijske mašine za mlevenje mesa. Do tog trenutka su se Belivuk i Miljković nadali da će se “provući”.

Kako “Blic” prenosi, Belivuku je na vest da je pronađena tajna soba pozlilo.

– Da, Belivuk je tada imao srčane smetnje. Svi su mislili da će dobiti infarkt. Pozvan je lekar – kaže izvor „Blica“ blizak istrazi.

U poslednjih desetak dana bilo je različitih informacija o tome kako Belivuk i Miljković i njihovi vojnici provode zatvorske dane. 

U pismu koje je uputio njihov advokat u svega nekoliko rečenica, akcenat je bio na zdravstvenom stanju klijenta Belivuka. Kako je advokat saopštio, Belivuk je odlično.

Izvor „Blica“ blizak istrazi kaže da je sasvim očekivan ovakav sled događaja jer Belivuk računa na podršku navijača, ulogu žestokog momka među mlađima na tribini.

– Ne ide mu u prilog nijedna opaska da nije čvrst, opasan i u zatvoru, a posebno da je umalo dožoveo infarkt. To nije slika koja ga održava u priči izvan ćelije – kaže sagovornik „Blica“.

DNK tragovi

Iako su Belivuk i Miljković pokušavali da se maksimalno obezbede – folije preko oružja, mlevenje suparnika čime su mislili da su ispunili uslov „nema tela nema ni dela“… u mašini za mlevenje mesa pronađen je DNK Pink Pantera Milana Ljepoje, čije je ubistvo poručio Belivukov šef Radoje Zvicer, ali i DNK Zdravka Radojevića, koji je pre nego je postao meta bio prijatelj sa Miljkovićem. 

Vojnici Velje Nevolje i Miljkovića “Mesara” nisu temeljno očistili mašinu. DNK Belivuka i Miljkovića je pronađen svugde po kući.

UDARNA VEST.rs (Blic)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare