JUTROS SAM OPTUŽEN DA SAM IZVRŠIO DRŽAVNI UDAR U CRNOJ GORI: Nisam ja rekao ko da bude mitropolit niti bio kod patrijarha

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je jutros optužen da je navodno izvršio državni udar u Crnoj Gori i ukazao da nije on rekao ko treba da bude mitropolit, niti izvršio udar na crkvu.

„Jutros sam optužen da sam izvršio državni udar u CG i da se to neće promeniti sve dok me ne smene ovde, što valjda nije državni udar. Zašto? Jer je neko nešto rekao sa vladikama oko toga ko će da bude mitropoliti ili episkop“, istakao je Vučić na sednici Glavnog odbora SNS.

On je ukazao da nije on nije posećivao patrijarha i da ne zna o čemu pričaju.

„Niti sam znao da oni (iz Crne Gore) posećuju patrijarha niti sam ja rekao ko treba da bude mitropoliti ili episkop, nego nisu oni izvršili državni udar ili udar na crkvu, nego sam ja, koji pojma nemam o čemu pričaju. Zašto je to tako, jer Srbija mora da bude kriva uvek i neće biti kriva samo ako ne bude pitala za 29 odsto svog stanovništva u CG. A u Severnoj Makedoniji Albanaci kojih ima 24 odsto imaju mnogo veća prava. I ako pitamo za prava 29 odsto svog stanovništva, to je valjda državni udar“, zapitao je Vučić.

Kaže da ga i u Srbiji opzicija optužuje za svakakve gluposti, pa je tako, kako je naveo, jedan od „stručnjaka“ rekao kako „Vučić tera Grčku da prizna nezavisno Kosovo, a Grčka neće“.

„Laž je postao osnovni moto njihove politike“, dodao je Vučić.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare