Ministar Vulin otkrio: Oni koji su planirali ATENTAT na Vučića bili su u stanju da to urade

Ministar Vulin se tokom razgovora osvrnuo i na odbeglog vođu kavačkog klana Radoja Zvicera

Komentarišući na televiziji Pink navode o planiranom atentatu na predsednika Srbije Aleksandra Vučića prilikom otvaranja spomenika Stefanu Nemanji, ministar policije Aleksandar Vulin je kazao da će detaljna istraga sve utvrditi, ali da je činjenica da su oni koji su hteli smrt Aleksandra Vučića bili sposobni da to sprovedu u delo.

– Mi smo tada imali operativne informacije da se tako nešto priprema i ja sam zaista bio veoma zabrinut zbog toga, molio sam predsednika da otkaže svoj govor i svoj nastup, on je odbio. Učinili smo, naravno, sve da se ništa ne desi. I znate, predsednik ima običaj da zanemaruje svoju bezbednost. On to tako doživljava. Uvek kaže, nemojte da me opkoljavate, šta će mi telohranitelji, ja hoću u svoj narod. Moj posao je da se ne desi snajperista i da mu se ne desi takvo zlo. Bio sam veoma zabrinut, strepili smo do zadnjeg sekunda. Na svu sreću, sve je bilo u redu. Da li su hteli da likvidiraju predsednika Vučića ili ne, istraga će pokazati, ali ono što mogu da vam kažem bili su sposobni da to učine – poručio je ministar policije Aleksandar Vulin.

– Imali su i naoružanje, ali i ljude koji su to u stanju da urade. Znate, jedan od uhapšenih je profesionalni snajperista. Neki od njih su imali bogato ratno iskustvo. Dakle, ljudi koji to mogu da urade, koji to znaju da urade. Oni raspolažu neverovatnim sumama novca – kazao je ministar.

Ministar Vulin se tokom razgovora osvrnuo i na odbeglog vođu kavačkog klana Radoja Zvicera, istakavši da je saradnja sa Interpolom od ključnog značaja za hapšenje ovog kriminalca.

UDARNA VEST.rs (Objektiv)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare