VUČIĆ U ZLATIBORSKOM OKRUGU Meštani se žalili na probleme sa strujom, predsednik viknuo: „Reci Atlagiću odmah da dođe! I Bajatović. Trči Bajatoviću!“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u poseti Prijepolju i Priboju u Zlatiborskom okrugu. Vučić se u Prijepolju sastao sa poljoprivrednim proizvođačima. Sa građanima je razgovarao o njihovim problemima i najavio izgradnju novih lokalnih puteva.

– Danas ćemo da pokušamo da mnoge probleme ovog kraja rešimo. Kad nešto kažemo hoćemo da se to uradi. Mi ćemo za sve četiri optšine da uradimo gasovod, da možete da se priključite, da imate jeftinije energente i da možemo da dovodimo investitore. Jedini uslov koji traže su putevi i gasovod, neće bez toga. To će da nas košta najmanje 75 miliona evra, ali to je promena života u ovom kraju. Uradićemo put do manastira Mileševe- rekao je Vučić i dodao:

– Ovo sve radimo da bi došao do onog što je uz gasovod strateški, a to je brza saobraćajnica. To je ono što će privući investitore. Pomoći ćemo opštini da vrati svoje dugove, da budu zdraviji i da mogu da budu bolji servis nego što su danas. Prijepolje je jedno od 19 optišna u Srbiji u koje nismo doveli značajnijeg investitora. Jasno vam je da će uskoro doći investitori. Čuvajte odnose između Srba i Bošnjaka, hoću da imamo najbolje odnose i da brinemo jedni o drugima – rekao je Vučić.

Predsednik je Zlatiborski okrug obišao zajedno sa Branislavom Nedimovićem, ministrom poljoprivrede i Dušanom Bajtovićem, direktorom Srbijagasa.

Nakon što su se meštani požalili na probleme sa strujom, predsednik je insistirao da Bajatović hitno dođe kako bi im odgovorio na pitanja.

– Reci Atlagiću odmah da dođe! I Bajatovića odmah da dovedu… Da trče – rekao je predsednik kad su. Trči Bajatoviću…. Navikao na auto pa ne može da potrči – rekao je Vučić posle čega mu je za svaku od deonica izneo koliko košta. – E sad mi kažite sve o problemima sa strujom – rekao je Vučić i insistirao na dolasku još nekoga iz EPS-a.

Bajatović je informisao predsednika da bi gasovod od Zlatibora do Priboja koštao oko 10 miliona evra, zatim do Bistrice još 12, do Prijepolja još pet miliona, toliko još do Nove Varoši i oko dodatnih 12 miliona do Sjenice.

Predsednuik je dodao da u Prijepolju treba izgraditi i gasovod, kanalizaciju i drugo, ali da će se prvo raditi na putevima pošto je u razgovoru s gradjanima video da im je to najpotrebnije.

– Hoćemo da napravimo brzu saobraćajnicu, da spojimo opštinu sa autoputem. Potrebna je i kanalizacija, naravno, a mogu da vam obećam put do Mileševe, do Ivanja, kao i Kamena Gora-Bare. Već za 15-20 dana videćete da mašine izlaze na teren i da počinjemo da radimo. Ja ono što obećam, ispunim. Zato neću i ne mogu da obećam sve – rekao je predsednik.

Dodao je da, na primer, Teklas hoće da gradi još jednu fabriku, ali da je potrebno da se razvuče gasovod od Leskovca do Vranja.

Nakon sastanka sa gradjanima Vučića očekuje sastanak i sa predsednicima opština Prijepolje, Priboj, Nova Varoš i Sjenica.

Predsednik će posetu Zlatiborskom okrugu nastaviti u Priboju gde će otvoriti hotel „Terme 36.6“, a potom i fabriku AFT.

Nekadašnji hotel „Priboj“, koji se nalazi u centru starog Priboja, otvoren 1950. godine, kasnije poznat pod imenom hotel „Bić“, od danas, potpuno renovinar, nosi naziv „Terme 36.6“.

AFT je nemačka kompanija koja se bavi proizvodnjom delova za automobilsku industriju i koja će danas zvanično otvoriti svoju fabriku i u Priboju.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare