ALEKSA JE UMRO NASILNOM SMRĆU: Stigao nalaz obdukcije, policija hapsi sve učesnike kobne tuče na proslavi punoletstva

Policija u Nišu uhapsila je mladića O. P. (18) iz Aleksinca zbog učestovanja u tuči sa smrtnim ishodom na rođendanskom slavlju u kojoj je nastradao Aleksa S. (26).

Takođe, policija je uhapsila i M. S. (26) i Z. T. (18) iz Aleksinca zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo učestvovanje u tuči.

Sumnja se da je O. P. 16. maja u jednom restoranu u Aleksincu udario dvadesetpetogodišnjeg mladića i naneo mu teške telesne povrede od kojih je preminuo.

M. S. i Z. T. se sumnjiče da su u istom restoranu učestvovali u tuči.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i  uz krivičnu prijavu biće privedeni tužiocu.

Policija intervenisala zbog tuče

Kako smo ranije saznali, policija je u nedelju oko 20 sati intervenisala nakon što joj je prijavljena tuča.

– Policija je oko 20 časova imala prijavu teške telesne povrede. Mladić je prebačen u Klinički centar u Nišu, a policija intenzivno radi na rasvetljenju slučaja – rečeno je iz MUP-a.

Naši sagovornici upućeni u ovaj slučaj naveli su da je mladić bio u besvesnom stanju, a da je nekoliko gostiju restorana pokušavalo da mu pomogne.

– Mada nije imao vidljivih povreda, dijagnostikom je ustanovljeno da ima krvarenje u mozgu zbog čega je životno ugrožen. Nakon što mu je prva pomoć pružena u aleksinačkoj bolnici, transportovan je na dalje lečenje u niški Univrzitetski klinički centar – rekli su.

Kako je rekla rođaka stradalog Alekse, na proslavi je u jednom trenutku došlo do sukoba među mladićima.

– Izvukao je deblji kraj i izbačen je iz restorana na pločnik. Neko je potom pozvao njegovu rođaku koja je lekar u aleksinačkoj bolnici, koja je pokušala da ga reanimira, ali je bio u takvom stanju da su morali odmah da ga prebace u niški Klinički centar – navela je njegova rođaka za medije.

Obdukcija: Kobna bila povreda u predelu vrata

Obdukcijom tela preminulog mladića, utvrđeno je da je njegova smrt nasilna, a ne prirodna.

Kako saznajemo, kobna je bila povreda koju je mladić zadobio u predelu vrata.

– Takva povreda nikako ne može da nastane prilikom pada, isključena je mogućnost da je udarac glavom u stepenice bio smrtonosan. Povreda koja je dovela do smrti nastala je delovanjem mehaničke sile na vrat, bilo da je u pitanju pesnica ili neki predmet – kažu naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Takođe, mada prema prvim informacijama, Aleksa nije imao vidljivih povreda na telu, obducenti su ustanovili da su one ipak prisutne.

– Ustanovljeno je više povreda koje ukazuju da nije udaren samo jednom, što je potvrdilo sumnju da je bio žrtva tuče koja se kobne noći dogodila u kafani u kojoj se slavio rođendan – navode naši izvori.

Na proslavi je bilo više od 60 gostiju, policija je ispitala njih dvadesetak kako bi se utvrdilo šta se desilo, s obzirom da nadzorne kamere nisu radile. Međutim, čekalo se na nalaz obducenata kako bi se uhapsili osumnjičeni.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare