ZVICER SE OGLASIO I PROGOVORIO O ĆEVAPIMA I LJUDOŽDERIMA! Vođa kavčana otkrio kad će doći u Srbiju! (FOTO)

Advokat Radoje Zvicera, za kojim se inače traga, po prvi put obratio se javnosti preko pisma, koje je poslao redakciji Kurira, koje prenosimo u celosti.

Inače, odbegli Radoje Zvicer, bezbednosne službe regiona, predvođene srpskim operativcima iz MUP i BIA, locirale su navodnog vođu kavačkog klana, u jednoj od zemalja Južne Amerike. Navodno, Zvicer stalno menja boravište, a sumnja se i da koristi nekoliko falsifikovanih pasoša.

Podsetimo, Srbija je za njim raspisala poternicu zbog sumnje da je rukovodio Belivukovom i Miljkovićevom grupom. Dvojica osumnjičenih, kako je Kurir pisao, boravila su u poseti Zviceru u Kotoru u januaru ove godine, neposredno pred hapšenje.

– Zvicer je prošlog leta izbegao atentat u Ukrajini i verovao je da je napad na njega organizovao „pink panter“ Milan Ljepoja, koji je potom nestao u Beogradu. Istražitelji sumnjaju da je Ljepoja ubijen u Ritopeku, i to upravo po Zvicerovom nalogu – objasnio je nešto ranije sagovornik Kurira.

Pismo njegovog advokata prenosimo u celosti:

Kao branilac Radoja Zvicera koga zastupam u postupku red tužilaštvom za organizovani kriminal želim da naglasim sledeće:

Sve što je izgovoreneo protiv Radoja Zvicera u dnevnim medijima apsolutno nije istina

– Radoje Zvicer nema niakve veze sa izvršenjem bilo kog krivičnog dela koje je izvršeno na teritoriji Srbije

– Radoje Zvicer nema nikavih saznanja o izvršenju bilo kog krivičnog dela na teritoriji naše zemlje

– Radoje Zvicer nije okrivljeni u postupku koji se vodi protiv Belivuk Veljka pred Tužilaštvom za organizovani kriminal

– Svako povezivanje Radoje Zvicera sa bilo koji krivičnim delom i navođenje „ćevapa“ „hanibala“, „ljudoždera“ predstavlja najbezobzirnije uvrede i neistine izrečene prema njemu

– Radoje Zvicer je porodičan i pošten čovek i takvi naslovi i tekstovi upereni su kako protiv njega tako i protiv njegove porodice

– Radoje Zvicer i ja kako njegov branilac ne tražimo ništa više od zakonitog i korektnog vođenja postupka pred nadležnim državnim organima, uz poštovanje ljudskih prava, ne mešanja u rad tužilaštva, kao i da se prestane sa izmišljotinama i hajkom protiv mog klijenta

– Zaštitu prava Radoja Zvicera tražićemo pred nadležnim državnim organima Republike Srbije, a obratićemo se i nadležnim međunarodnim institucijama i stranm ambasadama, a sve u cilju poštovanja osnovnih ljudskih prava i zakonitog vođenja postupka

– Radoje Zvicer biće dostupan nadležnim organima Republike Srbije, počev od tužilaštva i suda, kada bude uveren da će postupak protiv njega biti u skladu sa zakonom i bez pritisaka na rad tužilaštva i suda od strane bilo koga, napisao je advokat Radoja Zvicera.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da su pripadnici klana Veljka Belivuka pravili ćevape od ljudi i slali ih Radoju Zviceru, vodi kavačkog klana.

– Taj Zvicer je, kad ga neko iznervira, od Belivuka tražio da mu pošalje ćevape. I Belivukovi koljači su zaista ljude ubijali, mleli ih u industrijskoj mašini za meso, pravili ćevape i slali ih Zviceru. Pre nego što ih ubiju, oni su svoje žrtve najstrašnije mučili. Sekire koje su nađene u tajnom bunkeru služile su za jezivo iživljavanje. Utvrđeno je da su nekim žrtvama gurali sečivo sekire u anus ili im sekli tetive, a nekima su čekićima razbijali zglobove i glavu – rekao je, između ostalog, Aleksandar Vučić.

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare