ŽENSKI HOKEJ NA LEDU U SRBIJI

Pionirski koraci koji su napravljeni pre desetak godina, sa ambicioznim projektom pod nazivom Serbia Girls, uskoro bi trebalo da donesu vidljive plodove rada. Kada se to kaže, prvenstveno se misli na učešće naše ženske selekcije na zvaničnom IIHF Svetskom prvenstvu.

Pokretanje regionalne ženske lige je velika želja koja nije ostvarena prošle sezone zbog situacije sa pandemijom Covid19, ali se nadamo da će u 2021/22 biti i to realizovano. Takođe, pravi cilj i potreba ovog Projekta je da za godinu ili dve prijavimo učešće ženske hokejaške reprezentacije Srbije na IIHF Svetskom prvenstvu za seniorke ili juniorke do 18 godina .

Ženski hokej u poslednje vreme zaista ima veliku podršku Saveza i to je za svaku pohvalu. Obezbedili su nam sredstva, izlaze nam u susret kad su u pitanju ovakve i slične akcije i nadamo se da će se ženskom hokeju i u budućnosti posvetiti više pažnje. Kada to kažem pre svega mislim na organizaciju mini kampova, utakmica i slično…

 Ipak, za sve nas je možda više od svega važno da ovim devojkama pokažemo da nisu zaboravljene, da ženski hokej u Srbiji ima perspektivu i da ne odustaju od ove prelepe igre. Da će njihov uloženi trud biti vrednovan, da to što treniraju nije beznadežno i da će uskoro biti u prilici da igraju kvalifikacije, međunardone turnire i učestvuju na nekom velikom zvaničnom takmičenju – zaključio je trener Uroš Brestovac.

U prethodnom periodu u duelima sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine kako u Novom Sadu tako i u Sarajevu naše Serbia Girls ubedljivim pobedama i timskim duhom dokazale su spremnost za velika takmičenja. Sledeći veliki izazov za Serbia girls je trenutno prijateljsko gostovanje ženske reprezentacije Bugarske što za nas predstavlja još jedan korak dalje i pravi test zrelosti, i stepenik bliže ka Svetskom prvenstvu, a možda i kvalifikacijama za zimske Olimpijske igre…

Savez hokeja na ledu Srbije obezbedio je LIVE STREAM za obe utakmice sa reprezentacijom Bugarske koje su na programu 15. maja (20:45)  i 16. maja (12:45) u Ledenoj Hali Pionir u Beogradu.

Sastav Serbia Girls :
1.Vereš Sintia golman (HK Spartak)
2.Ilić Ana golman (Crvena Zvezda)
3.Vrhoci Valentina (Crvena Zvezda)
4.Čizmić Katarina (HK Partizan)
5.Vasiljević Katarina (HK Partizan)
6.Ilić Dana,
7.Radović Tamara (HK Vojvodina)
8.Radović Jana (HK Vojvodina)
9.Milišić Ksenija (HK Vojvodina)
10.Tomašević Dunja (HK Vojvodina)
11.Ivanov Iva (HK NS Stars)
12.Milodanović Ana (HK Spartak)

  1. Vučković Anđelija (HK Vojvodina)
    14.Gladić Petra (HK Spartak)
    15.Stantić Sara (HK Spartak)
    16.Rac Sabo Hanna (HK Spartak)
    17.Popov Jovana (HK Spartak)
    18.Rac Sabo Lilla (HK Spartak)
  2. Vukelić Jana (HK Vojvodina)

TRENERI:
1.Brestovac Uroš 
2.Drozdik Vladan

UDARNA VEST.rs

Share
guest
1 Komentar
Stari
Novi Glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare