DANAS JE NOVA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA! Da li je građanima potrebna i treca doza vakcina?!

Nova sednica Kriznog štaba zakazana je za danas u 15:30, a prema brojkama koje pokazuju da je sve veći broj vakcinisanih i da korona polako iščezava u našoj zemlji, moglo bi se očekivati dugo priželjkivano dodatno popuštanje mera.

Prema nezvaničnim informacijama na najavljenoj sednici raspravljeće se o omogućavanju organizovanja svadbi, matura i koncerata kao i ostalih željno iščekivanih masovnih okupljanja. Pod kojim uslovima, kada i za koga bi ove vrste slavlja bile dozvoljene, moguće su teme današnjeg sastanka.

Tema koja bi se danas mogla naći za okruglim stolom je treća doza vakcine koja za sada po zakonu nije usvojena a koju iz medicinskog dela Kriznog štaba u poslednje vreme najavljuju.

– Jasno je svima nama koji se bavimo ovim poslom da oni koji nemaju antitela posle dve doze, a prošlo je vreme, treba da prime još neku ili dozu te iste vakcine, ili da promene vakcinu – izjavio je nedavno dr Kon.

Dr Kon je još rekao da je Srbija na pravom putu i da bez dileme “polako izlazi iz ove situacije” i dodao da naša zemlja trenutno dobro stoji zbog imunizacije.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare