VELJA KUPIO MITRALJEZ OD MUPA. Njime hteo da likvidira Vučića?!

Veći deo arsenala koji čini nekoliko desetina komada oružja otkrivenog i zaplenjenog u kući smrti Veljka Belivuka u Ritopeku potiče iz magacina MUP Srbije, ekskluzivno saznaje Srpski telegraf. Manji deo naoružanja je poreklom iz Bosne, odakle je stiglo u Srbiju zahvaljujući vezama „kavačkog klana“.

Istražujući zločine eskadrona smrti, koji su u Srbiji predvodili Velja Nevolja i Marko Miljković, kojima su lisice na ruke stavljene 4. februara sa još dvadesetak saučesnika, policija je došla do iznenađujućih saznanja.

– Uhvatili smo vezu između nekadašnjih rukovodećih struktura MUP i ove kriminalne grupe. Krenuli smo tragom na koji su nam ukazali poverljivi izvori iz podzemlja i došli do otkrića kako je funkcionisala nabavka oružja za ovaj klan. Neki od policajaca su imali pristup dokumentima za rashodovanje naoružanja i njih je za veliku sumu novca angažovao ovaj klan. Oni su ispravno oružje prikazivali kao neupotrebljivo, falsifikovali papire, a iz magacina naoružanje predavali kriminalcima. Reč je, naravno, o ispravnom oružju. Prve računice ukazuju da je oko 90 odsto naoružanja zaplenjenog u Ritopeku Belivukovoj ekipi stiglo ovim putem. Iz Bosne im je, uglavnom, stizao eksploziv – kaže dobro obavešteni izvor iz istrage.

On nije hteo da navede ko je iz policije učestvovao u ovoj trgovini, navodeći samo „da je istraga u toku“.

– U ovom trenutku mogu da kažem samo da istražujemo više pripadnika MUP koje je postavila bivša državna sekretarka Dijana Hrkalović. I dalje se istražuje i njena veza sa „kavačkim klanom“, posebno sa srpskim ogrankom, koji je predvodio Veljko Belivuk – dodaje naš sagovornik.

Da podsetimo, javnost je bila šokirana kad je policija prikazala snimke nađenog oružja u tajnom bunkeru vikendice u Ritopeku. U arsenalu su bili pištolji, automatski pištolji škorpion, hekleri, automatske puške s okvirima za municiju, snajper, ali i avionski brauning, teški mitraljez, kalibra 12,7 milimetara, koji probija laka oklopna vozila.

Najviši zvaničnici su već naveli da je ovaj mitraljez, koji se koristi za probijanje lako oklopljenog vozila, blinde, bio opremljen i teleskopskim nišanom. Domet ovog oružja je do pet kilometara.

Istražni organi nemaju sumnju da je kriminalna banda Belivuka i Miljkovića, po nalogu šefa „kavčana“ iz Crne Gore Radoja Zvicera, planirala atentat na osobu iz samog vrha naše države. Ministar policije Aleksandar Vulin saopštio je da je potencijalna meta bio predsednik Aleksandar Vučić.

– Dokle god su vođe „kavačkog klana“ na slobodi, mislim na Radoja Zvicera i njegove saradnike, bezbednost svakog pripadnika MUP koji radi ili je radio na slučaju „Belivuk-Miljković“ je ugrožena. Predsednik Vučić je nosilac državne politike koja je omogućila obračun sa kriminalom i naravno da je on uvek meta. Njegova likvidacija bi Srbiju gurnula u haos i sukobe, a to je stanje u kom kriminalci zavladaju – izjavio je nedavno Vulin.

UDARNA VEST.rs(Republika.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare