UBICI LJUBOMIRA MARKOVIĆA KIĆE PLAĆENO KOKAINOM?!

Istraga o ubistvu Ljubomira Markovića Kiće (39) koji je ubijen ispred sportskog centra u Grčića Milenk, na Vračaru 1. Novembra 2019., došlo je do saznanja da je on verovatno ubijen po nalogu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Kako nezvanično saznajemo zločin je učionio neko od njihovih „vojnika“ sa tribine koji je kasnije prebačen u Grčku. On je prema navodima identifikovan i za njim je raspisana potraga.

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, rekao je juče da će biti iznenađenje kad javnost sazna ko je ubio Ljubomira Kiću Markovića, vođu navijača Partizanove frakcije Alkatraz, koji je izrešetan Novembra 2019. godine.

– Biće iznenađenje da vidite ko je ubio tog gospodina Kiću, videćete uskoro, mi operativno znamo ko je ubio Kiću. Saznaće to i javnost, samo da mi prikupimo dovoljno dokaza. Znamo i ko je izvršilac i ko je nalogodavac. Saznaćete uskoro – rekao je Vučić.

Podsetimo, Marković (39) je brutalno ubijen u Ulici Grčića Milenka u Beogradu, kad ga je nepoznati napadač izrešetao ispred balona za fudbal. Za njegovo ubistvo niko nije odgovarao.

Maskirani napadač prišao je Markoviću, koji je 2017. izašao iz zatvora, gde je bio na izdržavanju kazne zbog ubistva francuskog navijača Brisa Tatona, nakon što je napustio balon za fudbal, a likvidaciju su snimile kamere. Ubica ga je pojurio i pucao u njega čak osam puta. Kako su prema snimcima sigurnosnih kamera istražitelji zaključili, Marković je poznavao svog ubicu. U trenutku kada ga je video, pod pretpostavkom da je znao zbog cega je mladic kojeg inače zna sa tribine tu,

Mediji su ranije spekulisali da je mogući motiv ubistva borba za prevlast na južnoj tribini. Marković je iz zatvora izašao 2017. bio je nezadovoljan stanjem navijača Partizana i podelama, a pošto je uživao veliki ugled, planirao je promene, koje nisu išle u prilog Velji Nevolji.
Sigurnosne kamere sa obližnje pumpe i sportskog centra su usnimile Markovićevog ubicu i prema operativnim saznanjima, ubica je neposredno pred zločin konzumirao kokain. Princip rada Belivukove grupe je upravo bio takav, navodi se, da su naručena ubistva umesto kešom plaćali kokainom. Tako je i ubica dobio određenu količinu kokaina, kako bi ga „rasturio“ i uzeo novac.
Prema snimcima kamera, ubica je najverovatnije imao i pomagača, jer se u trenutku kada je Marković izašao iz sportskog centra i zaputio ka svojim kolima, začuo specifičan zvuk pištaljke i onda se mlađi muškarac u tamnom kaputu sa kapom na glavi, spuštao niz ulicu i izvadio pištolj. Kako se na snimcima vidi, Marković ga je prepoznao i okrenuo se ka svojim kolima. Marković je pokušao da se odbrani izvukavši pištolj, tkz „tetejac“, koji mu je bio za pojasom, ali nije uspeo da ga upotrebi. Pištolj je imao kod sebe jer je navodno slutio šta mu se sprema. Međutim, ubica ga je pogodio sa četiri metka i Marković je pao. Onda mu je prišao i pucao mu u glavu.

Nakon ubistva Kiće, jednog od najpoštovanijih navijača Partizana, uprkos presudi za ubistvo, „Alkatraz“ je demonstrativno napustio tribinu, a stariji navijači nisu mogli da prebole njegovu smrt.

Sina poznatog biznismena dovode u vezu sa likvidacijom

Kako su ranije pisali mediji u Srbiji, L. B., sin srpskog biznismena koga srpska policija dovodi u vezu s likvidacijom Markovića, bio je navodno lociran u Atini. Njega je grčka policija tada uhapsila, ali je brzo pušten jer protiv njega nije bilo dokaza. Ovo je, kako su pisali naši mediji, bio krajnje neuobičajen postupak – da lice za kojim je raspisana međunarodna poternica, pogotovo za najteže krivično delo, bude pušteno na slobodu.Međutim, spekuliše se da je ova informacija upravo krenula od grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare