VUČIĆ NA PROSLAVI DANA EVROPE: Predsednik prisustvuje svečanom prijemu u Skupštini grada Beograda

Predsednik Aleksandar Vučić prisustvuje svečanom prijemu povodom proslave Dana Evrope na poziv šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji ambasadora Sema Fabricija.

Svečanom prijemu u Skupštini grada Beograda prisustvuju i premijerka Ana Brnabić i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

Zvanice su najpre imale priliku da pogledaju 3D video projekciju na fasadi Skupštine grada Beograda i interaktivnu izložbu “Priče iz Srbije“.

Svečanost je počela izvođenjem himni Srbije i EU.

– Kovid je poslednji stres izazov i EU je pokazala spremnost da reaguje. Prvi put smo uspostavili jedinstven mehanizam za distribuciju medicinske opreme i vakcina. Pandemija nas nije sprečila da postignemo novi konsenzus za buduće decenije. Nije preusmerila ni naš fokus za Zapadni Balkan. Mnogo je posla pred nama, ali čvrsto stojimo na vašem evropskom putu – rekao je Fabrici i naglasio da je EU izvezla oko 200 miliona vakcina protiv kovida.

Vučić je svima u Srbiji i EU čestitao Dan Evrope.

Zvanice su imale priliku da pogledaju 3D video projekciju na fasadi Skupštine grada beograda i interaktivnu izložbu “Priče iz Srbije“.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare