VELJI NEVOLJI „VOJNICI“ OTKAZUJU POSLUŠNOST?!Počeli da mu okreću leđa i otkrivaju sve o zlodelima klana, policiji se javljaju svedoci i oštećeni, DOKAZI SE GOMILAJU

Pripadnici kriminalne grupe koju su predvodili Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja i Marko Miljković poznatiji kao Zver, počeli su da okreću leđa svojim vođama i da otkrivaju zlodela koja su počinili. Upravo zahvaljujući pripadnicima klana koji su odlučili da progovore, uprkos pretnjama koje su dobijali od Belivuka i Miljkovića, otkrivena je tajna prostorija u kući strave u Ritopeku!

Iako je policija detaljno pregledala kuću u Ritopeku više puta i iz nje pokupila brojne dokaze, tek kada su Belivukovi „vojnici“ počeli da pričaju i priznaju zlodela, otkriveno je da se u podrumu nalazi tajna prostorija u koju se ulazi kroz skriveni otvor na podu. Ono što je u ovoj prostoriji pronađeno iznenadilo je čak i iskusne operativce i instruktore – arsenal oružja kao za opremanje vojske, industrijska mašina za mlevenje mesa i drugi alat koji upućuje na to da su pripadnici klana svoje žrtve brutalno ubijali, a potom ostatke njihovih tela kidali i mleli.

Oružje koje je pronađeno u Belivukovom bunkeru u Ritopeku je velike razorne moći i, kako policija sumnja, služio je za obračun sa licima koja imaju obezbeđenje i voze se u blindiranim vozilima.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, tužilac za organizovani kriminal koji radi na ovom slučaju je zadovoljan količinom i kvalitetom dokaza koji su do sada prikupljeni. Navedeno je i da pripadnici klana pomažu u istrazi, ali i da počinju da se „gomilaju izjave“ svedoka i oštećenih jer se „ljudi oslobađaju straha“.

Do sada je u ovom slučaju saslušano na desetine svedoka, zaplenjeno na stotine mobilnih telefona i automobila pripadnika grupe i njihovih saradnika. U telefonima su pronađeni neki od glavnih dokaza – fotografije mučenja i fotografije tela ubijenih muškaraca, prepiske i dogovori o ubistvima i slično, dok su u automobilima pronađeni tragovi koji ukazuju da su se u njima nalazili neki od muškaraca koji se vode kao nestali, a čiji nestanak se vezuje sa Belivukovim kriminalnim klanom.

Industrijska mašina za mlevenje mesa koja je pronađena u tajnoj prostoriji je na veštačenju, ali sumnja se da su se upravo na taj način pripadnici klana rešavali tela svojih žrtava.

Svi dokazi ukazuju na to da su žrtve mučene i ubijane u tajnoj prostoriji kuće strave u Ritopeku jer je bila em u zabačenom naselju na periferiji Beograda, em ispod zemlje pa su zvukovi bili prigušeni, a dvorište opasano visokim zidinama i pokriveno ogromnim brojem kamera koje su snimale sve.

Miljković iz zatvora davao instrukcije

Miljkoviću je pre dve nedelje u ćeliji pronađen mobilni telefon preko kog se čuo sa pripadnicima klana koji su na slobodi i pripadnicima navijačke grupe „Principi“ koju Velja i on predvode. Upravo na taj način Miljković i Belivuk su znali šta se sve dešava napolju, davali su instrukcije svojim navijačima da prete porodicama uhapšenih pripadnika klana kako bi držali jezik za zubima, i sami slali preteće poruke. Međutim, Miljković se nije nadao da je policija saznala za telefon i da će mu on biti oduzet iako ga je dobro sakrio u flaši sa peskom koju je koristio kao teg za vežbanje.

Spremni da ubiju i svoje

Koliko je ova grupa bila monstruozna potvrđuje i podatak da su Belivuk i Miljković bili spremni i da ubijaju „svoje“.

Ministar policije Aleksandar Vulin rekao je da su pripadnici klana razgovarali među sobom da li da ubiju dva člana kriminalne grupe koji su imali zadatak da tela ubijenih odnesu do Dunava i bace ih u reku, ali dok su to radili nisu isključili mobilne telefone. Kako je naveo ministar Belivuk i Miljković i članovi grupe su bili u strahu da ih „svojom glupošću ne odaju“.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare