ZAVRŠENA SEDNICA PREDSEDNIŠTVA SNS: SNS i SPAS Šapića prave partiju

Završena je sednica Predsedništva Srpske napredne stranke, na kojoj je bilo reči o aktuelnoj političkoj situaciji.

Kako je nakon sednice za medije rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sastanku je bilo reči o vakcinaciji koja se dobro odvija, i kako kaže, nada se da će biti još bolje, ali da je bilo i razgovora o dijalogu sa Briselom.

– Ići ćemo na terene po selima da pozivamo ljude na vakcinaciju. Takođe, razgovarali smo o dijalogu u Briselu, sredinom, krajem juna meseca, biće mnogo važnih sastanaka u narednom periodu, na nekim ću ići ja, na nekim Ana – rekao je Vučić.

Predsednik se takođe pohvalio i pismom koje je dobio iz Brisela od Ursule fon der Lajen a o kome ima reči o njihovom dogovoru oko pruge Beograd- Niš koja će promeniti sliku naše zemlje.

– Hvala joj, dugo se nisam tako obradovao nekom pismu koje dolazi iz Brisela – kazao je Vučić.

Takođe, razgovarali su o odluci koja je jednoglasno prihvaćena da krenu u razgovore sa strankom Srpski patriotski savez Aleksandra Šapića i sa njegovom strankom naprave jednu partiju.

– Formiramo radnu grupu koja će krenuti u razgovore sa Šapićem. Verujem da u narednih mesec dana možemo da dođemo do ujedinjena u jednu političku opciju, ne treba da pravimo šareniš i bućkuriš. Naša stranka je ubedljivo najjača, možemo da postignemo i bolje rezultatae, održaćemo i unutarstranačke izbore, izaći ćemo sa novim kadrovima i izmenama – istakao je Vučić.

Jedno od pitanja bilo je i od novinara sa TV N1 koga je zanimalo da li će Vučić ostati na mestu predsednika stranke.

– Nemojte samo vi sa N1 da se sekirate, učiniću sve da vi budete srećni. O stvarima kao što su mesto predsednika stranke, izvršni odbor ili predsednik ne donosi takvu odluku. Razumem vašu potrebu, i razumem zašto sam opsesija Đilasu i Šolaku, zato što sam ja mali, ali važan šraf u borbi protiv tajkuna koji su uništavali ovu zemlju, ja sam taj mali šraf koji se bori protiv onih koji su opljačkali našu zemlju i koji su nam uništili sve fabirke, a oni se obogatili. Svi njihovi zahtevi se svode na to da Vučić ne bude na listama. Pa valjda treba da se raduju, kako kažu, ja sam najgori u Srbiji, ja sam Hitler po njima, što me se onda plaše – rekao je Vučić i nastavio
– „Jedina tema u kojoj nisam bio Hitler na Đilasovim i Šolakovim televizijama je utakmica Srbije i Portugala. Očekivao sam da će biti biznis interesi za to što oni hoće da dobiju nacionalnu frekvenciju. Mrtav ladan kaže dajte da dobijemo to, pa da zaradimo još malo više para. E pazi da vam ne dozvolim na taj način. U ovoj zemlji postoji zakon koji se mora poštovati.“

Predsednik Vučić odogovorio je na pitanje novinarke Objektiva u vezi toga kakav će biti odgovor Srbije ukoliko Priština podnese tužbu za genocid pred Međunarodnim sudom pravde.

– Pobedićemo ih u svakom smislu, oni će morati to da urade pod nečijom tuđom zastavom jer nisu nezavisna zemlja. To će izazvati druge vrste komplikacija, ali ono što mogu da vam garantujem je da će Srbija iz svega toga izaći kao pobednik – završio je predsednik Vučić konferenciju odgovorom na pitanje novinarke Objektiva.

Predsednik Aleksandar Vučić stigao je u sedište SNS, gde je u 17 sati počela sednica Predsedništva te stranke.Vučić je u centralu stranke stigao oko 16.45. Prvi su u sedište SNS na Novom Beogradu stigli ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, zatim i Zoran Đorđević, Boško Ničić i ministarka Marija Obradović i premijerka Ana Brnabić, ministri Siniša Mali, Zlatibor Lončar, Jadranka Joksimović, Zorana Mihajlović, Maja Gojković, Nebojša Stefanović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, bivši ministar privrede Goran Knežević, državni sekretar u Ministarstvu prirvede Dragan Stevanović, poslanici Aleksandar Martinović i Vladimir Orlić…

Vučić je ranije danas najavio da će se na sednici razgovarati o mnogim temama, te da će biti reči i o promenama u SNS i svim drugim važnim pitanjima.

– Razgovaraćemo, naravno, o političkoj situaciji. O odgovornosti SNS, planovima, programima – rekao je Vučić.

UDARNA VEST.rs (Blic/Informer/Objektiv)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare