OTKRIVENA JOŠ JEDNA KUĆA STRAVE Ekipa Velje Nevolje mučila i ubijala žrtve na Rudniku, krv iz vikendice poslata na analizu

Tragovi krvi, osim u kući u Ritopeku, pronađeni su i u vikendici na Rudniku kod Gornjeg Milanovca za koju se sumnja da su je koristili pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka poznatijeg kao Velja Nevolja i Marka Miljkovića! Reč je o kući u koju je krenuo Belivuk u trenutku kada je početkom februara uhapšen u filmskoj akciji policije.

– Kao i u vikendici u Ritopeku, u kojoj su gotovo na svim zidovima i podovima pronađeni tragovi krvi, krv je otkrivena i u vikendici na Rudniku i poslata je na analizu. Istraga će utvrditi da li je reč o ljudskim biološkim tragovima, ali i kome oni pripadaju, na osnovu DNK analize – otkriva izvor.

Prema njegovim rečima, policija je danima pretresala kuću i prikupljala dokaze.

– Tragova krvi bilo je u kadi u kupatilu, ali i na tepisima u spavaćoj i dnevnoj sobi kuće, kao i u kuhinji – otkriva sagovornik upućen u istragu. On navodi da bi tek trebalo da bude utvrđeno da li je u njoj neko ubijen ili je kriminalnoj grupi služila da u njoj drže otete.

U kući strave u naselju Ritopek osim krvi pronađena je i industrijska mašina za mlevenje mesa, kao i tragovi najmanje četiri muškarca koji se vode kao nestali.

– Kuća u Ritopeku pripada Vladu Draganiću, koji je uhapšen kao pripadnik Belivukove grupe, dok je vikendica na Rudniku u vlasništvu čoveka čijem je unuku policija stavila lisice na ruke. Sumnja se da je upravo unuk kuću ustupio osumnjičenim vođama grupe i da su oni žrtve dovodili i na ovu planinu – dodaje sagovornik iz istrage.

Osim tragova krvi, prema njegovim rečima, u toj vikendici pronađeni su i ostaci hrane, kao i drugi dokazi koji su takođe odneti kako bi se utvrdilo ko je sve od pripadnika jednog od najopasnijih kriminalnih klanova boravio u njoj.

Podsetimo, vikendica na Rudniku je izdvojena od drugih kuća, ograđena sa čak dve ograde, a oko nje su njive i šuma.

– Kuća ima dva sprata i u noći hapšenja je zapečaćena. Unutra je prilično skroman nameštaj, a na pojedinim prozorima su postavljene krpe kako se ne bi videla unutrašnjost. U jednoj od spavaćih soba je čak i krevetac za bebu, namešten posteljinom, a unutra je pronađen i badnjak, pa se veruje da je i za Božić neko u njoj boravio – kaže izvor i objašnjava da bi DNK analiza, ali i analiza otisaka na bravama, štekerima i pronađenim pakovanjima hrane i prljavom posuđu trebalo da otkrije ko je sve boravio „u kući strave 2“.

– U kući su pronađeni čak i ostaci slatkiša, hrana u frižideru, kafa, ali i posuđe, šolje, pribor za jelo – dodaje naš sagovornik.

Meštani Rudnika kažu da je policija kuću danima držala pod opsadom. Kako otkrivaju, i dalje su u strahu od pripadnika Belivukove grupe.

– Policije je bilo više nego nas meštana, češljali su ne samo kuću već i šumu na planini. Velju Nevolju nikad nismo sreli – kažu meštani. Inače, Apelacioni sud je juče produžio pritvoru Belivukovoj kriminalnoj grupi za još tri meseca. Prema ovoj odluci pritvor može da im traje do 2. avgusta, piše Kurir.

Policajac član kavačkog klana?

Crnogorsko specijalno državno tužilaštvo sumnja da je jedan pripadnik kavačkog klana bio službenik MUP Crne Gore.

– Njegovi radni zadaci omogućavali su mu da dođe do podataka o svim vozilima i registarskim tablicama policijskih automobila, i te podatke je prenosio pripadnicima kriminalne organizacije kako bi izbegli eventualno praćenje – saopštilo je SDT.

Zvicera traže zbog Ljepoje?

Srpska policija je raspisala poternicu za vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom, za kojim traga i crnogorska policija. Prema nezvaničnim informacijama, on se sumnjiči za nekoliko likvidacija.

– Dokazi prikupljeni tokom dosadašnje istrage protiv Belivuka i njegove kriminalne grupe upućuju na to da je on stajao iza nekoliko likvidacija, među kojima je i ubistvo „pink pantera“ Milana Ljepoje. Navodno, Zvicer je sumnjao da je Ljepoja odgovoran za pokušaj njegove likvidacije u Ukrajini prošle godine – kaže izvor.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare