NOVAK ĐOKOVIĆ IGRA U BEOGRADU DANAS OD 14.30h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković se nalazi u Beogradu, gde će pokušati da po treći put u karijeri osvoji turnir iz serije 250.

Posle devet godina, ponovo se „Serbia open“ igra na terenima na Dorćolu, a Đoković je kao prvi nosilac slobodan na startu, dok će mu prvi rival biti Sunvu Kvon.

Teniser iz Južne Koreje je na startu turnira u srpskoj prestonici pobedio Španca Roberta Karbaljesa Baenu sa 2:0, po setovima 6:3, 7:5.

Prvi i 85. reket sveta se do sada nisu sastajali, a kao „omiljenu“ podlogu, Kvon preferira beton, dok mu je jedno od jačih oružja prvi servis. Ipak, procenat uspešnosti istog značajno opada kada igra na šljaci, kakva je podloga u Beograduu.

Korejac ima 23 godine, a najveći domet u dosadašnjoj karijeri mu je bila druga runda na US openu prošle godine. Njegov profesionalni put je krajnje zanimljiv, pošto je Kvon trebalo da se bavi jednim sasvim drugim sportom, fudbalom. U mladosti se bavio ovim sportom i želeo je da se oproba u profesionalnim vodama, ali se posle odlaska u Seul, iz rodnog Sangžua, totalno posvetio tenisu.

Prema planu, Novak bi na teren trebalo da izađe oko 14.30 sati, a TV prenos je na Areni sport 1.

UDARNA VEST.rs(Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare