KORONA POČELA DA KOSI I BEBE

Najmlađi pacijent zaražen koronavirusom u Srbiji, devojčica iz Trsrenika, stara svega 9 dana, preminula je u Univerzitetskoj dečjoj klinici Tiršova u Beogradu u koju je prebačena iz Centra za neonatologiju Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac.
Majka je bebu na svet donela pre 9 dana i devojčica je na rođenju dobila visoku ocenu, ali nakon samo tri sata, beba je dobila visoku temperaturu i respiratorno pogoršanje. Tada je prebačena u kragujevački Univerzitetski klinički centar.  
Beba je razvila kliničku sliku, kao i najteži odrasli pacijenti zaraženi virusom Kovid-19. Devojčicu je zarazila majka koja nije imala nijedan od simptoma koronavirusa.

Epidemiolog doktor Branislav Tiodorović izjavio je da očekuje da će do kraja godine, kada se ispitivanje privede kraju, moći da se vakcinišu i deca, budući da su i ona u potencijalnoj opasnosti od zaražavanja, jer se vraćaju u školske klupe.
Moderna i Fajzer-Biontek su započeli istraživanja i testuranja vakcine protiv koronavirusa na deci.
Fajzer je objavio da je vakcina protiv koronavirusa, prema dosadašnjim ispitivanjima, efikasna i kod dece starije od 12 godina.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare