OTKRIVEN SADRŽAJ TAJNIH RAZGOVARA BELIVUKOVE MAFIJE?! Veljin ubica naredio: Upadnite u bunker, uništite sve dokaze

Marko Miljković iz ćelije u Specijalnom zatvoru tražio i da se zastraše porodice uhapšenih kako ne bi svedočili, prenosi Republika.rs.
Kako saznajemo, policija je operativnim radom došla do informacije da se pojedini navijači Partizana iz grupe „Leva strana“ hvale da se čuju sa „šefom“ koji je u zatvoru. Inspektore je šokirala ta informacija jer su shvatili da je u pitanju ili Marko Miljković ili Veljko Belivuk, koji su u najstrožem pritvoru u Specijalnom zatvoru.

Ubrzo je ta informacija prosleđena kolegama iz zatvora koje su upale u ćeliju Marka Miljkovića i pronašle telefon ne veći od upaljača i punjač. Kako je Srpski telegraf juče ekskluzivno objavio, Miljković je telefon sakrio u jednoj od flaša,od kojih su bili napravljeni improvizovani tegovi za vežbanje. Kako mobilni ne bi bio otkriven tokom redovnih kontrola, flaše je napunio solju umesto vodom.

Kako saznajemo, Marko Miljković, čiju reč pripadnici klana na slobodi cene podjednako, kao i Belivukovu, izdao je nekoliko naređenja u gluvo doba noći iz zatvorske ćelije. Izvor Srpskog telegrafa prepričava šta je i na koji način Marko Miljković rekao svojim „vojnicima“.

– Urlao je i rekao da svi moraju da znaju da su „Principi“ živi. Da moraju da se pojačaju aktivnosti navijača, okupljanja, da se crtaju grafiti, organizuju transparenti i bakljade, da se čestita Velji rođendan i da se na glavnim zidovima crtaju murali sa znakom „Principa“. Miljković je urlao i rekao da se ne ponašaju kao neke tetke i babe, već da izađu iz rupa i nešto rade jer, dok su njih dvojica u zatvoru, mora da se oseti da oni nisu ugašeni – kaže naš izvor.

NAĐEN DNK NA TELEFONU

Posle toga, Miljković je izdao tačna naređenja u vezi s njihovim hapšenjem.

U prilog tome ide i činjenica da su Veljini krimosi pre dvadesetak dana provalili u bunker. Oni su skinuli pečat s vrata nekadašnjeg restorana FK Partizan i nasilno ušli u objekat iako ga je policija nakon akcije hapšenja blokirala, pa je sada potpuno jasno ko je to na koji način naredio.

– Naredio je da upadnu u bunker na Partizanovom stadionu, objasnio u šiframa u koji tačno deo i pokušao da im da do znanja šta da sklone. Pretpostavlja se da se radi o materijalnim dokazima, možda i oružju, ili o nekim tragovima koje je trebalo skloniti. Posle toga je rekao s kim navijači moraju da se sretnu, od koga da uzmu novac, očigledno je hteo da objasni da mora da se nastavi posao – dodaje izvor Srpskog telegrafa.

Ono što je posebno zabrinulo policiju jeste poslednja Miljkovićeva direktiva.

 Rekao je da moraju da se obiđu sve porodice uhapšenih, da im se da do znanja da niko ne sme da svedoči, da se svi brane ćutanjem, kao što su se ranije dogovorili. Miljković je smatrao da će biti dovoljno samo da porodice vide „Principe“ i da će im sve biti jasno – ističe naš izvor.

Kako saznajemo, Miljković je posle zaplene pokušao da se brani rečima „da telefon nije njegov“. Međutim, istragom je utvrđeno da laže pošto je na uređaju nađen njegov DNK.

MILJKOVIĆEV ADVOKAT SE PERE:

Fantazija je da sam mu uneo telefon

Dejan Lazarević, advokat Marka Miljkovića, protiv koga policija vodi istragu zbog sumnje da je svom klijentu doneo mobilni telefon u ćeliju, rekao je za Srpski telegraf da su tvrdnje o njegovoj umešanosti čista fantazija.

– Ma kakvi, mi advokati ne možemo ni svoj telefon da unesemo. Kada ulazimo u pritvorsku jedinicu, ostavljamo telefon kod službenog lica, koje se nalazi 50 metara u kućici ispred te pritvorske jedinice. Potom se prolazi rendgen i pretres kod stražara. Pre nego što klijent dođe kod mene pretresaju ga, mislim, tri puta, a mene ponovo sa detektorom za metal i rukama. Kad završimo razgovor, klijenta ponovo pretresaju tri puta – kaže Lazarević i dodao da mu nije jasno zašto je on označen kao osumnjičeni.

Međutim, bivši operativac Državne bezbednosti Boža Spasić kaže da se u zatvore švercuje oružje i droga, a kamoli mobilni telefon i da je sve samo stvar para.

– Prethodno se pronađe veza koja će to uraditi u zatvoru i tu se dogovore oko cene. S obzirom na to da je u pitanju kriminalac ovakvog kalibra koji je u strogo čuvanoj pritvorskoj jedinici, jedna takva operacija koštala je sigurno više od 10.000 evra. Prvo se telefon unese u službene prostorije, onda se čeka noćna smena, kada je pažnja čuvara manja, mora da se imaju svi podaci o pokrivenosti zatvora kamerama, svaki podatak je vrlo značajan da bi se telefon prošvercovao do onoga kome je namenjen. Mislim da je ovo bilo vrlo organizovano i to se očekivalo, tako da sada predstoji temeljna istraga oko ovog incidenta i otpuštanje s posla određenih čuvara, a verovatno i hapšenja njegovih pomagača. Upravo ovo što se dogodilo je dokaz da je jedan deo policajaca i deo zaposlenih uprave za izvršenje zatvorskih sankcija podmićen i radi za interese mafije – uveren je Spasić.

Naš sagovornik kaže da se telefon najčešće stavlja u veknu hleba, pri čemu kuvar ili onaj koji deli obroke zatvorenicima ne mora ništa ni da zna o tome.

– Ono što je interesantno je kako je on znao da će mu doći telefon na takav način. To znači da on ima potpunu komunikaciju sa spoljnim svetom i neko iz spoljnog sveta, verovatno neko od njegovih saradnika iz takozvane kriminalne grupe, jeste sve ovo i organizovao putem čuvara i policajaca, što će istraga utvrditi – kaže Spasić.

UDARNA VEST.rs (Republika.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare