OVAJ PREKRŠAJ ZA VOLANOM VODI VAS DIREKTNO U PRITVOR! Policiji je sada dovoljan samo vaš otisak prsta na licu mesta, a iznos za plaćanje MOŽE BITI I MILIONSKI

Saobraćajna policija je za vikend isključila oko 150 osoba sa više od dva promila alkohola u krvi.

Svakog vikenda za po 10 procenata povećava se broj onih koji voze pod dejstvom alkohola iako su velika opasnost i za svoj i za tuđe živote. 

„Ukoliko skrivite saobraćajnu nesreću pod dejstvom alkohola, platićete svu štetu nastalu udesom, a ona se često meri milionima dinara“, rekao je Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Policija će i ove nedelje, naročito posle otvaranja tržnih centara, proveravati da li se vozi pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Kazna za preko dva promila alkohola vodi vas direktno u pritvor i gubite 12 poena.

Ovih dana nabavljeno je i pedeset novih vozila koja su u stanju da po otisku prsta provere vaš identitet tako da ne možete da izbegnete kaznu i ako tvrdite da nemate dokumenta.

„U vozilu postoji čitač biometrijskih dokumenata i to se odnosi na proveru identiteta lica odnosno na proveru vozila“, kaže Boban Milinković iz MUP-a Srbije

Iz MUP-a mole vozače da zbog sebe, ali i bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, za volan sedaju odmorni, ne voze brzo i obavezno bez kapi alkohola.

UDARNA VEST.rs(Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare