“IZREŠETAĆE ih kao kerove!” Saša Cvetanović STRAHUJE od Luke Bojovića, ne sme ništa da priča

Ratko Koljenšić je na prethodnom suđenju prilikom davanja odbrane rekao da je 10 minuta pre likvidacije Nikole Bojovića u Ulici carice Milice u Beogradu sreo njegovog ubicu Sašu Cvetanovića.

Saša Cvetanović zvani Pitbul iz Vranja, koji je izrešetao Nikolu Bojovića, zbog straha za bezbednost svoje porodice odbio je da svedoči protiv svog saučesnika Ratka Koljenšića, koji mu je pomogao u ovoj likvidaciji 29. aprila 2013. u Beogradu.

Pitbul je zbog brutalnog zločina uhapšen u avgustu 2013. u Podgorici, pa je izručen Srbiji, gde je 2018. osuđen na 35 godina zatvora jer je u Bojovića ispalio najmanje 20 metaka. Koljenšić se tereti da je Cvetanoviću pomagao u praćenju Bojovića, kao i da mu je kobnog dana pokazao na koje mesto da se sakrije i oko sedam sati ujutru likvidira brata Luke Bojovića.

Strah i sramota

Saša je doveden u Viši sud u Beogradu da bi putem video-linka prisustvovao suđenju u Podgorici, ali je sudiji Vesni Kovačević odmah rekao da ne želi da svedoči.

– Zbog porodice više ne smem ništa da pričam. Hoću da budu živi, a ne mrtvi. Stradala su mi dva brata. Jedan od njih Jugoslav je ubijen jer je bio povezan s ovim krivičnim događajem – rekao je Cvetanović.

Sudija je pitanjima pokušavala da dobije od njega preciznija objašnjenja, a onda je on dodao da mora da misli i na ugled porodice.

– Još jedan od razloga zbog kojih ne mogu da svedočim jer bih sebe i članove porodice izložio teškoj sramoti – naglasio je Pitbul.

Ratko Koljenšić je na prethodnom suđenju prilikom davanja odbrane rekao da je 10 minuta pre likvidacije Nikole Bojovića u Ulici carice Milice u Beogradu sreo njegovog ubicu Sašu Cvetanovića. On je tom izjavom opovrgao svoje ranije tvrdnje iz istrage da je Saša Cvetanović u vreme likvidacije Bojovića bio u Budvi. Početkom februara Koljenšić je rekao da nije član kriminalne grupe sada pokojnog Slobodana Šaranovića i Miloša Delibašića, već da je sve montirano.

Osveta Šaranoviću

U optužnici Višeg državnog tužilaštva protiv Koljenšića navodi se da mu je pripadnik klana Amerika Slobodan Šaranović obećao novčanu naknadu u iznosu od 30.000 evra da zajedno sa Sašom Cvetanovićem likvidiraju Bojovića. Šaranović je tako hteo da osveti ubijenog brata Branislava, koji je likvidiran 8. oktobra 2009. u Beogradu, a iza kojeg stoji vođa “zemunskog klana” Luka Bojović.

– Koljenšić je u periodu od kraja aprila 2013. do 16. jula 2013. na teritoriji Crne Gore i Srbije s umišljajem postao član organizovane kriminalne grupe koju su organizovali Miloš Delibašić i sada pokojni Slobodan Šaranović i čiji su pripadnici postali Miloš Vojnović, Slaviša Novaković i Goran Maletić (rođeno Bojanić). Planirali su da liše života Vladimira Jovanovića iz Beograda, Luku Đurovića iz Bara, pripadnike njegovog obezbeđenja i Filipa Koraća iz Beograda, za koje su smatrali da su pripadnici suparničke organizovane kriminalne grupe Luke Bojovića, koju su smatrali odgovornom za ubistvo sada pokojnog Branislava Šaranovića – navodi se u optužnici.

Sašin saučesnik Koljenšić osuđen je u odsustvu pred Specijalnim sudom u Beogradu na 30 godina zatvora zbog učestvovanja u ubistvu Nikole Bojovića u Beogradu i Miloša Vidakovića u Budvi 2013.

Počeo kao lopov u Vranju

Za Sašu Cvetanovića njegovi poznanici iz Vranja govore da je poslovao u Crnoj Gori i da mu se tamo pridružio i srednji brat. Jedan od Sašinih školskih drugova kaže da nije uspeo ni osnovnu školu da završi, da je krao, obijao prodavnice i tukao se na fudbalskim utakmicama, kao i da su ga se u Vranju svi bojali.

Brata likvidirali sa 30 metaka

Jugoslav Cvetanović (31), mlađi brat Saše Cvetanovića, ubijen je u septembru 2017. u centru Vranja sa tridesetak hitaca ispaljenih iz vatrenog oružja sa prigušivačima. Pitbul je na sudu za ubistvo Bojovića u martu iste godine govorio da će mu ubiti brata Jugoslava, što se kasnije ispostavilo kao istina.

– Molim vas da pozovete mog brata da svedoči dok je još živ. Kako se stvari dešavaju, ubijaju se advokati i ostali, pozovite ga što pre da sve objasni. Njemu je iskaz na osnovu kog je napisano pola optužnice uzet na prevaru – rekao je tada Saša, a sledeće godine tvrdio da će Luka Bojović platiti ljude u zatvoru da ubiju i njega.

UDARNA VEST.rs(Objektiv)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare