VELJA NEVOLJA: ZNAM DA POLICIJA SVE ZNA, izdali su me moji?!

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja koji je uhapšen 04. Februara, nalazi se u pritvoru u Centralnom zatvoru u Beogradu. Velja je dobro upoznat u svaki detalj istrage, pomno prati medije i dobro je obavešten o celom slučaju. Takođe, upoznat je i sa tim da policija ima čvrste, neoborive dokaze za zločine koje su počinili on i članovi njegove grupe. Kako izvor iz zatvora prenosi, postaje sve nervozniji jer su pojedini članovi njegove grupe, tačnije neki od najbližih njegovih saradnika, spremni da svedoče protiv njega.

Da li je Velja bio uveren da je svima uterao strah u kosti i da niko neće smeti da svedoči protiv njega i da ga izda? Da li se sve preko noći preokrenulo?

Naime, Tijana Ajfon, starleta i bliska prijateljica pripadnika klana Velje Nevolje je neposredno po Veljinom hapšenju, bila privedena u prostorije Sbpok-a i tada je ispitivana o poslovima klana, kada je i prošla poligrafsko ispitivanje. Međutim, Velja zna da ona nije upućena u njihove poslove i da nije ništa mogla da kaže o zločinima koji su stavljeni na teret klana, ali je saznao da je lagala nešto u vezi njega i to ga je razbesnelo.

Velja Nevolja, Marko Miljković i još oko 20 članova njihovog klana se nalaze u pritvoru već 70 dana, veliki broj pripadnika klana je smešten u pritvor Specijalnog suda, dok je Velja Nevolja u CZ-u.
Pripadnici ministarstva unutrašnji poslova su imali pune ruke posla poslednjih meseci, organizovali su akcije hapšenja, pretražili su mnoge lokacije u potrazi za materijalnim dokazima protiv kriminalne grupe i prikupili neoborive materijalne dokaze, ispitali su preko 50 ljudi koji su dovođeni u bilo kakvu vrstu veze sa Veljkom Belivukom i ostalim pripadnicima klana.
Na početku procesa istrage privedene su i osobe iz policijskih i državnih struktura, poput bivše državne sekretarke MUP-a Dijane Hrkalović koja je puštena da se brani sa slobode, Ilije Milačića, bivšeg načelnika UKP koji je i osuđen na 7 meseci kućnog zatvora, Gorana Papića bivšeg zamenika načelnika Sbpok-a koji je i dalje u pritvoru.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare