Portugal ne treba da se ljuti, već da bude srećan što nije izgubio – poručio je Dragan Stojković

Na priču o meču Srbija – Portugal (2:2) još nije stavljena tačka. Dragan Stojković, selektor Srbije osvrnuo se na pomenuti duel i poslao jasnu i glasnu poruku.

– Ostavili smo zaista odličan utisak. I da je prešla lopta liniju, još mi je draže, jer smo u prošlosti imali mnogo nepravdi, ali nismo plakali, žalili se, tražili javna izvinjenja. Bilo bi zaista nezasluženo da Portugal slavi, oni su bili srećni da igraju 2:2 sa Srbijom u tom duelu. Oni su najbolja ekipa u Evropi, šampioni, a mi smo i te kako pokazali da možemo da se borimo, igramo i na kraju krajeva da ih nadigramo – počeo je priču Stojković za N1.

Selektor je zaključio celu priču jasnom porukom za Portugalce.

– Pre te sporne situacije je bio penal za nas. Oni ne treba da se ljute, vec da budu srećni zbog toga što nisu izgubili.

Grupa fudbalera koju je pozvao, potpuno je ispunila očekivanja.

– Igrači koji su bili u ove tri utakmice su zaslužili da bude tu, a to se i pokazalo. Nisam toliko opterećen rezultatima. Važno mi je da stvorim zdravu grupu igrača koji će isto misliti, imati isti cilj, da predstave svoju zemlju na najbolji mogući način, da se bore, trče, da se zalažu. Nema individualizma. Individualne karakteristike da, ali u korist tima – jasan je Stojković.

Sam sastavljam tim!

Kod Dragana Stojkovića nema uticaja menadžera, ljudi iz sveta fudbala, niti bilo koga na sastav državnog tima…

– Niko se nije mešao, uticao, imao neki predlog, želju, i tako dalje, pa da ja uradim nešto, po nečijoj želji. Isključivo je to moja stvar. A, kako biram? Pa, tako što sednem sam sa sobom, uzmem olovku i počnem da pišem imena, pozicije. Čini se da je to jako komplikovano, ali nije, vrlo je jednostavno ako pošteno radite posao, teško da ćete napraviti grešku.


UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare