SRBI ŽELJNI ŠOPINGA I POKRETNIH STEPENICA?!

Ponedeljak u Srbiji, posebno u Beogradu je protekao u znaku „šopingholičara“. Kako je na prethodnoj sednici Kriznog štaba usvojena odluka za popuštanje mera koje se odnose na tržne centre, građani su jutro dočekali ispred vrata tržnih centara, čekajući u redu da otvore svoja vrata kupcima.
Mera koja je doneta odnosi se na radno vreme tržnih centara i počela je da važi od danas. Dozvoljeno radno vreme je od 06-22 časa.
Prodavnice, hodnici i pokretno stepenište uz pridržavanje propisanih epidemioloških mera, vrvelo je od kupaca.

PRAVILNIK ZA RADNIKE I POSETIOCE TRŽNIH CENTARA

Na ulazu u tržne centre mora biti vidno istaknuta korisna površina celog objekta, odnosno prostora i broj osoba koje mogu biti u njemu, kao i obaveza posetilaca da nose zaštitne maske.

Zaposleni moraju nositi zaštitnu masku tokom rada, zajedničke prostorije i predmete koje koriste korisnici moraju se na svakih sat vremena dezinfikovati.

U tržnim centrima mora biti određen korona redar koji je odgovoran za poštovanje mera nošenja maske, a ako objekat ima više ulaza i izlaza, ima više spratova i površine je veće od 500 kvadratnih metara, mora biti određeno više korona redara.

Kako je precizirano, rad je i dalje zabrenjen ugostiteljskim objektima u sklopu tržnih centara, ali je njima omogućena šalterska prodaja hrane i pića.

U naredbi se, pored ostalog, kaže da je upravljač objekta dužan da obezbedi da se ispred šaltera za prodaju hrane i pića ne okuplja veći broj osoba i da između njih postoji razmak od najmanje dva metra.

Kada je reč o ostalim uslužnim delatnostima, mere ostaju iste, što znači da sve vrste prodajnih i uslužnih objekata mogu da rade do 22.00, što uključuje i bašte restorana i kafića, ali bez žive muzike.

UDARNA VEST. rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare