PREMIJERKA ANA U PRVOJ BEOGRADSKOJ GIMNAZIJI: Predstavljen portal Moja srednja škola

Predstavljanje portala „Moja srednja škola“ i prezentacija pametnih IT kabineta održano je danas u Prvoj beogradskoj gimnaziji.

Događaju prisustvuje premijerka Ana Brnabić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i direktor Kancelarije za IT i e-Upravu Mihailo Jovanović.

– Elektronske usluge omogućavaju da ne uzimate vreme ili slobodne dane da bi se isplanirali kako da prikupite papire koji su vam potrebni. Nastavićemo da uvodimo elektronske servise jer je to najbolji način da državna uprava postana efikasnija. Nadam se da će svi roditelji biti zadovoljni ovom uslugom, a tu smo i da čujemo komentare kako bi unapredili usluge – rekla je premijerka Ana Brnabić. 

Dodala je da ove godine prva generacija osnovaca koja izlazi iz škole sa znanjem svih najvažnijih programskih jezika.

– Formirana su tri nova naučna instituta u oblasti informacionih tehnologija u Novom Sadu i Kragujevcu. Investiramo u budućnost, znanje i gledamo napred. Ovo je samo jedna mala pločica u mozaiku, a svaka je važna da ga sklopimo gde ćemo biti jedna od najuspešnijih zemalja u Evropi – istakla je Premijerka. 

Povratak đaka u škole

 – Razgovaraćemo tokom ove nedelje još, ako se nastavi stabilizacija kao što postoje pokazatelji da hoće mi ćemo 19. aprila vratiti nastavu u škole, i izvodiće se na način kao od 1. septembra. Po smenama, manja odeljenja, obavezne maske i tako će biti dok u potpunosti nemamo situaciju pod kontrolom – rekla je Brnabić.

 – Uskoro ćemo imati 30 pametnih računarskih kabineta širom Srbije, a kasnije će se to proširiti. Portal Moja srednja škola objedinjue sve informacije i servise. Sve usluge stoje na raspolaganju, od prijave preko liste želja i na kraju upisa – rekao je ministar Branko Ružić.

UDARNA VEST.rs(Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare