„UVEK NUDIMO SIROMAŠNIJE KRAJEVE, ALI…“ Vučić o investicijama: Nideku smo nudili i druga mesta

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da su japanskoj kompaniji “Nidek”, koja će graditi fabriku u Novom Sadu, “nuđena” i neka druga mesta u Srbiji, jer je interes da investitori dolaze u siromašnije krajeve, ali da je prevagnulo to što je investitorima potrebna blizina univerzitetskog centra, zbog kadrova, pre svega.

“- Mi smo i za prvu desinaciju, nudili neka druga mesta u Srbiji, jer smo mnogo uradili i u Novom Sadu i Nišu, molili smo za Pomoravlje i neke druge lokacije, ali potrebno im je da budu blizu univerzitetskog centra, da imaju školovane kadrove. A, onda svaki deo zemlje nama mora da bude jednak i onda prihvatite njihovu želju i radite u skladu sa tim”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će država uvek nuditi da investitori dolaze u siromašnije krajeve, i posebne podsticaje će za to da daje, sa čime će se, kaže, nastaviti.

“- Znate li šta bi nama značilo da je ovo bilo uloženo u Chupriju, Paraćin, Destpotovac…A, ovako Beograd i Novi Sad odoše u nebesa, prosečna plata u Beogradu bila 702 evra”, primetio je Vučić i dodao da će posle pruge Beograd – Novi Sad, uz Fruškogorski koridor, trougao Južna Bačka-Srem-Beograd biti svakako najbogatiji.

Vučić je naglasio da je interes države da što više investitora dolazi u siromašnije krajeve, za šta će se boriti i ubuduće.

“- Moliću ja za još, znam šta su nam obećali, a predsednik Seki (predsednik korporacije Nidek Đun Seki) je čovek od reči”, rekao je Vučić.

Seki je rekao da je kompanija postigla sporazum sa Univerzitetom u Novom Sadu, iz dva razloga, kako bi se razvile nove tehnologije, i kako bi se zaposlili kadrovi.

“- Veliki broj fakulteta ima dobre laboratorije, profesore, a naš cilj je da radimo na razvoju i kroz tu saradnju želimo da razvijamo tehnologije za budućnost”, rekao je Seki i dodao da je ovo prvi put da kompanija ima sporazum sa Univerzitetom.

Drugi cilj je, ističe, zaposlenje mladih kadrova.

– “Ima dosta dobrih studenata, ali i dosta dobrih inženjera koji su otišli na Zapad, i šteta je što oni ne rade u Srbiji. Ako bi imali posao ovde, mnogo bi više doprineli razvoju i rastu zemlje”, rekao je Seki.

Kroz saradnju sa Univerzitetom u Novom Sadu možemo da napravimo “win-win” situaciju, da zaposlimo ljude i da radimo na razvoju, dodao je on.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare