SVE SMO BLIŽE KOLEKTIVNOM IMUNITETU! Dr Tiodorović otkrio kada bi mogli da se vratimo normalnom životu

Profesor dr Branislav Tiodorović je posle današnje sednice Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa govorio o vakcinaciji ali i pod kojim uslovima bi mogli da se vratimo normalanom životu.  

– Odlično se odvija vakcinacija i očekujemo da se to nastavi. Odziv je izuzetno dobar i to je rešenje cele situacije uz poštovanje mera i što veći obuhvat vakcinacije. Najbolji smo po vakcinaciji u Evropi u ovom trenutku i po vrstama vakcina i po odzivu građana – rekao je dr Tiodorović.

Dodao je i da ima razloga za optimizam.

– Da održimo ovaj dobar trend i da u kratkom vremenu od mesec i po do dva postignemo kolektivni imunitet. Prema tome želeo bih da kažem da ima malo optimizma, ono što može da deluje depresivno je broj umrlih. Nadamo se da će se i to smiriti i da ćemo imati povoljniju situaciju – kazao je dr Tiodorović posle sednice.

Onda sledi dalje popuštanje mera.

– Ako se tako nastavi, može se razmišljati o popuštanju u nekim segmentima. Ako brojevi dozvole, od ponedeljka bi mogli da se otvore tržni centri, ali ne i zatvornei kafići unutar njih, dok bi oni koji imaju bašte spolja mogli da budu otvoreni – rekao je dr Tiodorović

UDARNA VEST.rs(Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare