SUSRET ISPRED SKUPŠTINE: Premijerka Brnabić nakratko razgovarala sa frilenserima

Frilenserima koji sa šatorima kampuju ispred Skupštine Srbije, gde je počeo njihov protest zbog predloga za izmenu Zakona o porezu na dohodak građana koji je usvojila vlada, na kratko se obratila premijerka Ana Brnabić.

Predsednik Udruženja radnika na internetu Miran Pogačar rekao je Tanjugu, kako prenosi Kurir.rs, da je premijerka izrazila spremnost za razgovor sa frilenserima. „Premijerka je prolazila ovde, došlo je do kratkog razgovora u kome je ona izrazila spremnost za razgovor i rekla da će doneti čaj“, naveo je Pogačar.

On je ponovio da to udruženje traži da se predlog izmena Zakona o porezu na dohodak povuče. Frilenseri su pre početka protesta prešli na ulicu i blokirali saobraćaj u smeru ka Terazijama.

Učesnici protesta nose transparente sa natpisima „Stop uništenju frilensera“, „(Ekonomski) tigar ne jede svoju decu“, „Sistem nije radio – mi jesmo, ko je kriv?“…

„Tražimo nastavak pregovora, da se povuče predlog i da se zaista reši ova situacija u najboljoj mogućoj meri za većinu ljudi koji rade preko interneta“, rekao je Pogačar.

Dodao je da predlozi koje su dobili oko rešavanja pitanja poreza ne zadovoljavaju ni minimum onoga što su tražili i da su zbog toga ispred Skupštine Srbije prenoćili uprkos hladnom vremenu.

Pogačar je naveo da će frilenseri tražiti, ukoliko predlog zakona ne bude povučen, da se obrate i Skupštini Srbije.

Takođe, tvrdi da taj zakon neće biti sprovodiv za frilensere i da će samo produžiti problem.

Organizatori protesta najavili su da će tokom protesta prošetati i do vlade, gde će se ponovo obratiti, kao i da će otići do Slavije.

Novi predlog Vlade Srbije prihvatilo je Udruženje frilensera i preduzetnika Srbije (UFPS), koje je ranije saopštilo da je vlada u velikoj meri prihvatila njihove sugestije čija je suština u tome da se praktično otpisuju sva potraživanja Poreske uprave od 1. januara 2016. do kraja septembra 2021. za sve frilensere koji su prihodovali do oko 57.000 dinara mesečno.

Udruženje radnika na internetu je odbilo novi predlog Vlade i javno se ogradilo od UFPS-a.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare