Večiti derbi: CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN počinje u 18 časova.

Danas se igra najvažnija i najveća utakmica srpskog fudbala – večiti derbi! Biće to 164. duel između Crvene zvezde i Partizana koji se igra na stadionu “Rajko Mitić”, a početak je zakazan za 18 časova.

Ovaj duel je važan, pre svega za crno-bele koji bi se pobedom približili na šest bodova zaostatka i tako malo uneli veću neizvesnost u trku za titulu. Sa druge strane, imperative pobede imaju i crveno-beli jer su dugo bez pobede u derbiju, a prenos 164. u nizu obezbedila je televizija “Arena sport”, kao i “B92”.

Zvezda je prethodni put slavila pre skoro dve godine, tačnije 25. aprila na Marakani rezultatom 2:1, a narednih pet puta tri puta su još večiti igrali u prvenstvu i dva u Kupu Srbije.

Partizan je izašao kao pobednik oba puta u nacionalnom kupu, i jednom u prvenstvu, a ostala dva puta bilo je nerešeno. Upravo zbog toga četa Dejana Stankovića ima imperativ pobede, jer navijačima dugo nisu doneli tu slast trijumfa, dok sa druge strane Aleksandar Stanojević ima priliku da nastavi sjajan pobednički niz.

UDARNA VEST.rs(Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare